NAC hangt mogelijk puntenstraf boven het hoofd

Reacties

NAC Breda hangt mogelijk een puntenstraf boven het hoofd voor het inzetten van Milos Zukanovic. Als de aanklager betaald voetbal beslist dat de regels inderdaad zijn overtreden, behoort echter een heel spectrum aan sancties tot de mogelijkheden.

NAC hangt mogelijk puntenstraf boven het hoofd

De KNVB bracht dinsdag naar buiten dat het een onderzoek heeft ingesteld naar het meespelen van Zukanovic in de duels van NAC met Willem II (0-0), Excelsior (0-0) en PSV (0-2). De negentienjarige spits, die zowel een Kroatisch als een Servisch paspoort heeft, beschikte niet over de benodigde werkvergunning om tijdens de drie Eredivisie-duels als invaller in actie te mogen komen.

Mocht dat leiden tot een straf, dan is nog onduidelijk welke sanctie NAC precies treft. Een woordvoerder van de KNVB laat aan Voetbal International weten dat de reglementen een heel brede range aan straffen voorschrijft: van een berisping tot een puntenstraf. Een reglementaire 3-0 nederlaag is zeer onwaarschijnlijk. Het overspelen van de betreffende competitiewedstrijden behoort wél tot de mogelijkheden.

Het recente verleden kent een onheilspellend voorbeeld voor het tegen degradatie strijdende NAC. Topklasser Barendrecht werd in 2011 een puntenstraf opgelegd - aanvankelijk tien, later teruggebracht naar zes - voor het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler tegen GVVV en Spakenburg. De KNVB stelt echter dat er voor het betaalde voetbal andere wetten gelden dan voor het amateurvoetbal.

Overigens ging NAC ervan uit dat Zukanovic speelgerechtigd was. De KNVB had de Kroatisch-Servische aanvaller in de ogen van Bredanaars vrijgegeven, waardoor de nummer zeventien van de Eredivisie in de veronderstelling was dat het de van Rode Ster Belgrado overgekomen spits kon gebruiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.