NAC haalt Victor Sikora naar Breda

Victor Sikora vertrekt naar NAC Breda. De gewezen international is de zesde speler die de Brabantse club haalt in een poging het zeer teleurstellende afgelopen seizoen weg te spoelen.

NAC haalt Victor Sikora naar Breda

NAC huurt Sikora het komende seizoen van Ajax, waar hij nog tot medio 2006 onder contract staat. Verder heeft de aanvaller een tweejarige verbintenis getekend, die hem tot de zomer van 2008 aan de Bredanaars bindt.

NAC is voor Sikora de vijfde club na Go Ahead Eagles, Vitesse, Ajax en SC Heerenveen. De 27-jarige speler hoopt in Breda zijn vorm die hij bij Vitesse etaleerde weer te herwinnen.

Sinds hij in de zomer van 2002 overstapte naar Ajax heeft hij nimmer indruk kunnen maken, noch bij Ajax, noch bij Heerenveen. Bij de Friese club kwam hij in de laatste competitie tot negentien duels en één goal.

Bij NAC wordt Sikora herenigd met Pierre van Hooijdonk, die de overstap maakt van Fenerbahçe. Pi-Air liet in het Algemeen Dagblad weten blij te zijn met de komst van de Deventer speler, daarbij verwijzend naar het seizoen dat zij samen speelden bij Vitesse.

'Dat liep voortreffelijk. Dan heb ik het over de periode dat Victor tweede spits naast me was. Bij NAC zal Sikora, verwacht ik, weer als tweede spits fungeren.'

Naast Van Hooijdonk en Sikora trok NAC al Tony Vidmar, Patrick Zwaanswijk, Kurt Elshot en Sander van Gessel aan.

Bekijk hier al onze video's