NAC haalt opgelucht adem na overwerk in Sittard

Reacties

NAC Breda heeft zich in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi met de grootst mogelijke moeite ontdaan van Fortuna Sittard. De Limburgers werden pas na verlenging verslagen.

NAC haalt opgelucht adem na overwerk in Sittard

De twee competitieduels onder leiding van interim-trainer Eric Hellemons, die Nebojsa Gudelj opvolgde, waren voor de Bredanaars al geëindigd in een gelijkspel, en ook in het bekertreffen bij Fortuna Sittard was er na negentig minuten geen winnaar: 2-2. Dat NAC alsnog als winnaar van het veld stapte, was in de verlenging te danken aan Erik Falkenburg.

NAC draait met een zestiende plaats in de Eredivisie allerminst goed, maar leek in Sittard hard op weg om het zelfvertrouwen eens lekker op te vijzelen. Mats Seuntjens maakte al snel de openingstreffer, waarna Adnane Tighadouini (foto, rechts) er uit een strafschop 0-2 van maakte. Hij trok daarmee de goede lijn van dit weekend, toen hij NAC met twee goals bij Vitesse aan een punt hielp (2-2), door. Van de voorsprong was na een uurtje spelen evenwel niets meer over.

De hekkensluiter van de Jupiler League werd daarbij opzichtig in het zadel geholpen door NAC. Eerst mocht ook Seku Conneh een strafschop binnenschieten, niet veel later profiteerde Jordi Baur van geklungel van rechtsback Sepp De Roover. Het stiftje waarmee de negentienjarige middenvelder NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar verschalkte, was vervolgens van grote schoonheid. In de verlenging zorgde Falkenburg er daarna al vroeg voor dat een stunt ternauwernood werd voorkomen: 2-3.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.