NAC-flop Birighitti vindt onderdak in Melbourne

Reacties

Mark Birighitti heeft een nieuwe werkgever gevonden. De Australische doelman heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend bij Melbourne City FC, nadat zijn avontuur bij NAC Breda hopeloos mislukte.

NAC-flop Birighitti vindt onderdak in Melbourne

De 27-jarige Birighitti belandde een jaar geleden op de laatste dag van de zomerse transfermarkt in Breda, waar hij een van de hoofdrolspelers werd in een keepersklucht van jewelste. Na een paar duels moest hij vorig seizoen de tegenvallende Andries Noppert vervangen, maar zelf schutterde hij ook een paar keer. Zijn tijdelijke vervanger Nigel Bertrams deed het (bij afwezigheid van de licht geblesseerde Australiër) goed, maar toch keerde Birighitti terug in het elftal.

Uiteindelijk was zijn positie niet meer te houden. Na wederom een paar cruciale fouten verloor hij zijn plek definitief aan Bertrams, maar toen laatstgenoemde een schorsing van zes duels aan zijn broek kreeg, werd er toch weer een beroep gedaan op Birighitti. Zijn tijd in Breda leek er daarna wel op te zitten, maar in de eerste wedstrijd van dit seizoen (AZ-uit, 5-0 nederlaag) moest hij doodleuk weer opdraven.

De van Manchester City gehuurde Arijanet Muric was namelijk geblesseerd, Noppert en Bertrams waren inmiddels vertrokken en voor de jonge Karol Niemczycki was het nog wat vroeg voor een basisplaats. Ook in Alkmaar blunderde de Australiër, in wat zijn laatste optreden blijkt te zijn geweest. In de drie afgelopen duels stonden overigens nog Muric (die is teruggehaald door Manchester City), Niemczycki en Ajax-huurling Benjamin van Leer op het Bredase doel: het is uniek dat een club in de eerste vier competitieduels evenzoveel verschillende goalies gebruikt.

Het contract van Birighitti werd op 31 augustus jongstleden (exact een jaar na zijn komst) ontbonden, waardoor hij nu eenvoudig de overstap naar Melbourne City uit zijn thuisland kan maken. Bij de ploeg uit de A-League (die voor de ex-club van trainer John van 't Schip op 20 oktober begint met de derby tegen Melbourne Victory) komt hij terecht bij een club die net als NAC innige banden onderhoudt met Manchester City. De Australiërs behoren tot de City Football Group.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eind vorige maand besprak verslaggever Chris Tempelman al de keepersproblemen bij NAC Breda.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.