NAC en Willem II blijven steken op gelijkspel

Robert Maaskant heeft zijn eerste punt gepakt sinds zijn rentree op de bank bij NAC Breda. Maar met het resultaat in de Brabantse derby tegen Willem II kan de trainer niet tevreden zijn (0-0).

Ze hebben beiden een weinig verheffende tijd achter de rug bij Feyenoord, en proberen  zich nu bij Willem II en NAC Breda weer in de kijker te spelen. Samuel Armenteros, afgelopen zomer gehuurd van Anderlecht, heeft al laten zien een meerwaarde te zijn bij de Tilburgers met zijn acht treffers.

Guyon Fernandez, die deze maand zijn clubloze status inleverde voor een contract bij NAC, moet zich op zijn beurt nog bewijzen. Zijn debuut van vorige week tegen PEC Zwolle was weinig verheffend, zoals hij ook tegen Willem II geen stempel op de wedstrijd kon drukken. In de zeventigste minuut had hij zijn beste kans. Fernandez koos voor de verkeerde optie en bleef daardoor droog staan.

Ook Armenteros (foto's) kon zich niet onderscheiden met een doelpunt. De Anderlecht-huurling was in de eerste helft wel dicht bij een doelpunt. Zijn inzet eindigde echter op de lat. Het was een van de schamele hoogtepunten in de derby die pas na rust ontbrandde zonder dat het spel er echt op vooruit ging.

De strijd overheerste met NAC als meest initiatiefrijke ploeg. De Bredase formatie claimde tot twee keer toe een strafschop wegens hands, terwijl het ook de beste kansen kreeg. Maar door het ontbreken van de doelpunten in het Rat Verlegh Stadion hielden beide ploegen een punt over aan de Brabantse derby.

Vooral nummer voorlaatst NAC Breda schoot daarmee weinig op, zeker omdat hekkensluiter FC Dordrecht zaterdag tegen Excelsior wel de volle winst pakte. Het verschil is nog maar vier punten.