NAC dicht bij lijfsbehoud na nipte zege in Kerkrade

Adnane Tighadouini heeft NAC Breda een belangrijke overwinning bezorgd in de play-offs om promotie/degradatie. De ploeg van trainer Robert Maaskant zegevierde op bezoek bij Roda JC Kerkade: 0-1.

Net als in de vorige ronde van de play-offs, tegen VVV-Venlo, imponeerde NAC niet tijdens de heenwedstrijd, maar opnieuw keerden de Bredanaars met een zege huiswaarts. Dat was te danken aan Tighadouini (foto), die halverwege de eerste helft het enige doelpunt maakte op aangeven van Divine Naah. Mats Seuntjens was daarvóór ook al dicht bij een treffer namens de bezoekers, maar zijn inzet belandde tegen de paal.

Daarna was het de beurt aan Roda JC, maar de thuisploeg bleef lang ongevaarlijk. Op slag van rust schoot Mitchel Paulissen net naast. In de tweede helft was het bijna eenrichtingsverkeer in het Parkstad Limburg Stadion, maar de Limburgers hadden weinig geluk in de afronding. Met name Paulissen kreeg kansen, terwijl ook Anco Jansen en Henk Dijkhuizen dicht bij de gelijkmaker waren. De Limburgers vergaten zichzelf echter te belonen voor het overwicht na rust.

Het bleef daardoor 0-1, waardoor NAC Breda zondag tijdens de return genoeg heeft aan een gelijkspel om degradatie naar de Jupiler League af te wenden. De aftrap in het Rat Verlegh Stadion is om 14.30 uur.