NAC dankt Ars en kan Jupiler League-topper rustig bekijken

NAC Breda heeft vrijdagavond gedaan wat het moest doen, namelijk winnen op bezoek bij FC Dordrecht. Daardoor kunnen de Brabanders zondag rustig kijken wat het wordt bij Sparta Rotterdam - VVV-Venlo.

FC Dordrecht - NAC Breda 0-2
Sjoerd Ars groeide vrijdag uit tot de grote man aan de kant van NAC, dat nog zonder de nieuwelingen Lerin Duarte en Enes Ünal speelde. Kevin van Diermen speelde al wel en had direct een basisplaats.

Met dank aan twee echte spitsengoals van Ars (zijn elfde en twaalfde competitietreffer), die tot twee keer toe op precies de goede plek stond om binnen te tikken, won NAC met 2-0 van het vorig seizoen eveneens gedegradeerde FC Dordrecht. Door de zege stijgt NAC naar plek twee met 45 punten uit 23 duels. Koploper Sparta heeft er 49 uit 21 wedstrijden, nummer drie VVV-Venlo staat op 43 uit 22.

FC Eindhoven - Jong Ajax 2-1
FC Eindhoven blijft uitstekend presteren in de Jupiler League. Met dank aan de 2-1 zege op Jong Ajax heeft de ploeg van Mitchell van der Gaag de vierde plaats steviger in handen gekregen, met 41 punten uit 23 wedstrijden, vijf punten meer dan nummer vijf FC Volendam.

Anthony van den Hurk zette FC Eindhoven met een rake penalty al na zeven minuten op voorsprong. Jinty Caenepeel verdubbelde de score in de twintigste minuut. Vlak voor rust deed Robert Muric nog iets terug namens Jong Ajax, waar Richairo Zivkovic tien minuten voor tijd mocht invallen. De Amsterdammers staan negende in de Jupiler League.

FC Volendam - Fortuna Sittard 1-0
FC Volendam leek tegen Fortuna Sittard lange tijd op puntenverlies af te stevenen. Uiteindelijk werd de Limburgse laagvlieger toch nog verslagen. In de laatste minuut van de wedstrijd brak Kevin van Kippersluis de ban en bezorgde de aanvaller zijn ploeg daarmee een dikverdiende overwinning.

Telstar - MVV Maastricht 4-0
Telstar zette de meest overtuigende prestatie neer in de Jupiler League deze vrijdag. MVV Maastricht werd met liefst 4-0 verslagen door doelpunten van Marko Maletic (2x), Tarik Tissoudali en Rafael Uiterloo. Laatstgenoemde benutte vlak voor tijd een penalty, na een overtreding van Stef Peeters, die zijn tweede gele kaart ontving voor de actie. Telstar staat vijftiende, MVV dertiende.