NAC Breda maakt 'financiële promotie' naar Categorie 2

NAC Breda staat niet langer onder curatele van de KNVB. De liquiditeitscommissie van de voetbalbond heeft de noodlijdende Brabantse club na het meetmoment van begin november ingedeeld in Categorie 2.

NAC Breda maakt 'financiële promotie' naar Categorie 2

Hoewel de financiële situatie van NAC nog altijd niet rooskleurig is – het boekjaar 2011/12 werd afgesloten met een verlies van ruim één miljoen euro – heeft de KNVB het vertrouwen uitgesproken in de toekomst van NAC.

De promotie is vooral gebaseerd op de huidige positieve ontwikkeling en de prognose voor dit seizoen. Volgens NAC-directeur Stefaan Eskes zag de KNVB 'vooral in de continuïteit en de toekomstparagraaf de positieve ontwikkeling die de bond noodzakelijk acht.'

'Categorie 2 geeft rust en een signaal van vertrouwen dat we op de goede weg zijn. Wel wil ik onderstrepen dat NAC Breda nog een lange weg te gaan heeft die alleen bewandeld kan worden als we stringent blijven vasthouden aan de ingezette koers', aldus Eskes.

Aan de categoriale promotie van NAC liggen met name de verkoop van NAC Horeca aan NHG B.V, de goedkeuring door de NMa van de televisieovereenkomst met FOX en de omzetting van leningen van financiers in achtergestelde leningen ten grondslag.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's