NAC Breda legt PSV opnieuw op de pijnbank

Een nieuwe nederlaag bleef PSV bij het tweede bezoek aan Breda bespaard. Maar NAC legde opnieuw de pijnpunten bij de kwakkelende Eindhovense formatie bloot (1-1).

In de weken voor alle interlandverplichtingen had PSV de voorsprong in de Eredivisie al zien afkalven. En aan die slechte reeks kwam in Breda geen einde, ondanks tactische ingrepen van Ronald Koeman. De trainer experimenteerde met Phillip Cocu als centrale verdediger. Het was getuige het resultaat geen onverdeeld succes.

PSV, waar Jan Kromkamp terugkeerde van blessureleed, had dit seizoen slechte herinneringen aan het Rat Verlegh Stadion. Het laatste bezoek leverde een pijnlijke 3-0 nederlaag op die uitschakeling betekende in de strijd om de KNVB-beker.

Hoewel aanvankelijk gedreven begonnen was er van een sportief eerherstel geen sprake. PSV vond qua agressiviteit zijn gelijke in NAC Breda. En ook wat betreft offensieve dadendrang was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd.

Sterker nog, NAC Breda kreeg in de eerste helft de beste kansen. Onder meer Anouar Diba en Maceo Rigters zetten PSV-doelman Gomes aan het werk. En dat veranderde niet na de rust. Glen Salmon en Ronnie Stam doken ook gevaarlijk op voor de Braziliaanse goalie.

NAC kreeg na 62 minuten loon naar werken, al was daar een blunder van Manuel Da Costa voor nodig. Arne Slot plukte de bal weg bij de Portugese verdediger en gaf Gomes het nakijken.

Een even onverwacht als schitterend doelpunt van Jefferson Farfán verzachtte het Eindhovense leed en gaf PSV moed. De Peruaanse aanvaller liet van afstand NAC-keeper Edwin Zoetebier met een weergaloze knal kansloos.

Een nederlaag bleef PSV bespaard, maar misschien pijnlijker dan het puntverlies was de constatering dat de Eindhovense formatie zich zo moeizaam ontworstelde aan het moeras waar het steeds dieper in verzeild raakte.

Deze constatering is bovendien een slecht teken met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool van aanstaande dinsdag. In tegenstelling tot de Brabanders maakte de Engelse ploeg indruk met een 4-1 zege op Arsenal.