NAC Breda koploper, Zivkovic-show bij Jong Ajax

NAC Breda en VVV-Venlo zijn na twee speelrondes de enige clubs in de Jupiler League zonder puntenverlies. Richairo Zivkovic onderscheidde zich bij Jong Ajax.

Achilles '29 – NAC Breda 1-2
NAC Breda heeft de succesvolle start tegen Jong FC Utrecht (4-1) een vervolg gegeven in Groesbeek. De Brabantse formatie kon het zich tegen Achilles '29 veroorloven om een strafschop te missen. De mislukte poging van Jeff Stans bleef zonder gevolgen dankzij Ashley Smith-Brown. De Manchester City-huurling tekende met een halve omhaal voor de 0-1 en bereidde de 0-2 van Cyriel Dessers voor. De aansluitingstreffer van Boy van de Beek kwam te laat voor de thuisploeg om NAC de eerste punten afhandig te maken. De Bredase ploeg gaat dankzij betere doelcijfers aan de leiding in de Jupiler League.

MVV Maastricht – VVV-Venlo 1-2
VVV-Venlo heeft na twee duels ook nog de maximale score. De formatie van trainer Maurice Steijn dankte het succes aan Moreno Rutten, die diep in blessuretijd in De Geusselt de matchwinner werd. MVV Maastricht was kort daarvoor op 1-1 gekomen dankzij een doelpunt van Nick Kuipers, die de fraaie openingstreffer van Danny Post ongedaan had gemaakt.

SC Cambuur- Jong PSV 1-1
Hidde Jurjus heeft in Leeuwarden zijn eerste minuten als keeper van PSV gemaakt. De van De Graafschap overgekomen keeper stapte met een kater van het veld. Erik Bakker zorgde in blessuretijd met een rake vrije trap voor dat gevoel. Want daarmee voorkwam de middenvelder van SC Cambuur niet alleen dat Jurjus de nul hield bij zijn eerste optreden voor PSV maar ook dat Sam Lammers de matchwinner werd. De spits had in de zestigste minuut de score geopend namens Jong PSV. Zijn vijfde goal van het seizoen bleek slechts genoeg voor punt.

FC Den Bosch – De Graafschap 2-1
De Graafschap is tegen FC Den Bosch tegen een onverwachte nederlaag aangelopen. De Superboeren kenden een positieve start. De treffer van Dean Koolhof leek de opmaat voor een mooie avond voor de Doetinchemmers, die zich echter verslikten in FC Den Bosch. De Brabanders kwamen langszij via een omstreden strafschop van Romero Regales, die mocht aanleggen na vermeend hands van Tim Keurntjes. Arda Havar besliste het duel na rust in het voordeel van de thuisploeg.

Almere City FC – Jong Ajax 1-4
Op de dag dat Ajax met Bertrand Traoré een nieuwe spits haalde heeft Richairo Zivkovic zich laten gelden bij de Amsterdamse beloftes. De centrumaanvaller legde voor Jong Ajax in de eerste helft de basis voor de overwinning op Almere City FC. Na een half uur opende hij op aangeven van Abdelhak Nouri de score om acht minuten later uit een onmogelijke hoek de marge te verdubbelen. Bijna vanaf de achterlijn ramde Zivkovic de bal achter keeper Chiel Kramer.

In de tweede helft stond de spits aan de basis van de 0-3 van Vaclav Cerny, voordat hij een kwartier voor tijd ook de vierde Ajax-treffer voor zijn rekening nam. Gaston Salasiwa redde de eer van Almere City FC op de avond van Zivkovic.

Overige uitslagen:
FC Eindhoven – FC Volendam 0-1
FC Emmen – RKC Waalwijk 1-0
FC Oss – Helmond Sport 3-1
Telstar – Fortuna Sittard 1-1

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}