NAC Breda komt goed weg bij strijdlustig Spakenburg

Op bezoek bij regerend amateurkampioen Spakenburg is NAC Breda er met pijn in moeite in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van Nebojsa Gudelj had de handen vol om de 3-4 overwinning veilig te stellen. NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar onderscheidde zich als grote sta-in-de-weg.

Op het eigen kunstgrasveld toonden de door trainer Jochem Twisker opgestelde elf spelers geen ontzag voor de Eredivisionist. Wat heet: Spakenburg knokte zich tot twee keer toe terug in de wedstrijd en kwam zelfs op voorsprong.

Op het moment dat NAC al na een kwartier spelen iets begon te verslappen, sloeg Kees Tol namelijk als een duveltje uit een doosje toe. De 27-jarige spits was het eindstation van een vlijmscherpe tegenaanval van de thuisploeg.: 1-0.

Grip
Uros Matic (foto) trok echter niet lang daarna de stand gelijk, nadat hij zich langs drie verdedigers had gewurmd. Met het doelpunt herwon NAC echter niet de grip op de wedstrijd. Het spel golfde continu op en neer, zonder dat de bezoekers vat op Spakenburg konden krijgen.

Joeri de Kamps trok namens NAC de heldenrol nog voor rust naar zich toe, toen hij na een half uur spelen een kopbal van Salim Amerzgiou van de lijn haalde en vlak voor de pauze 1-2 binnenschoot. De 22-jarige middenvelder zette een dubbele één-twee op, werd zelf half onderuitgehaald, maar omdat scheidsrechter Martin van den Kerkhof voordeel gaf kon hij de bezoekers op aangeven van Jeffrey Sarpong op voorsprong schieten.

Joeri de Kamps schiet NAC Breda kort voor rust op een 2-1 voorsprong.

Van wat meer lucht was geen sprake, want Spakenburg bleef gevaarlijk. De 2-2 leek dan ook eerder te vallen dan de bevrijdende 1-3, gezien de kansen van Kees Tol (voorlangs) en De Lange (twee inzetten gestopt door Ten Rouwelaar), maar het was uiteindelijk toch Mats Seuntjens die de ploeg uit Breda een doelpunt bezorgde. Na ruim een uur spelen ontweek Seuntjes de buitenspelval én de doelman en tikte zo 1-3 binnen.

Hoekschop
Maar opnieuw koos Spakenburg de aanval en dat resulteerde opnieuw in een doelpunt. Dit keer vloog een kopbal van middenvelder Niels Buijtenhuis uit een hoekschop binnen, met nog twintig minuten op de klok. Sarpong scoorde vlug tegen, met een schot van afstand, maar wederom was het de thuisploeg die zelf de spanning terugbracht in de wedstrijd.

Kees Tol onderschepte een terugspeelbal, stuitte op Ten Rouwelaar, maar nu was het De Lange die zijn inzet eens niet gekeerd zag worden: 3-4. Op zoek naar de gelijkmaker en daarmee een verlenging bleek Ten Rouwelaar bij een poging van Mark de Loor opnieuw de grote sta-in-de-weg. Daardoor wist NAC, dat met het gehele elftal op eigen helft speelde in het laatste kwartier, met pijn en moeite het hoofd boven water te houden.