NAC Breda is de favoriete tegenstander van ADO Den Haag

● NAC Breda – ADO Den Haag werd 34 keer eerder gespeeld in de Eredivisie. NAC won vijftien keer, tienmaal was er winst voor de uitploeg (G9).

● De ploeg uit Breda kon de laatste vier ontmoetingen met ADO Den Haag niet winnen (G1, V3 - thuis en uit). De laatste zege tegen ADO was in februari 2012 (4-0 in eigen huis).

● ADO boekte 27 Eredivisiezeges tegen NAC (uit en thuis), vaker dan tegen elk ander team en scoorde daarnaast het meest tegen de ploeg uit Breda (125 goals).

● NAC incasseerde in de eerste acht competitieduels 22 doelpunten, een evenaring van het negatieve clubrecord uit de seizoenen 1958/59 en 2004/05.

● NAC is de enige club die de laatste drie Eredivisieduels verloor en incasseerde liefst dertien treffers (Willem II 2-1, Ajax 2-5 en Heracles 6-1).

● In de laatste vier ontmoetingen tussen beide ploegen vielen er geen doelpunten voor rust, maar wel elf goals in de tweede helft.

● NAC-middenvelder Erik Falkenburg scoorde vier goals in zijn laatste vier Eredivisieduels tegen ADO Den Haag.

● De ontslagen trainer Nebojsa Gudelj won 27 procent van de Eredivisieduels met NAC, het laagste percentage sinds Cees Lok in 2006 (17,6 procent).

● ADO Den Haag boekte slechts één zege in de laatste acht uitwedstrijden (G4, V3) en kon dit seizoen nog niet winnen op vreemde bodem.

● Eredivisietopscorer Michiel Kramer maakte zes van de laatste acht Haagse Eredivisiedoelpunten. De spits speelde in het verleden (2008/09) elf Eredivisieduels voor NAC (nul doelpunten).

● ADO Den Haag won geen van zijn laatste vijf duels in de Eredivisie (V3, G2).

● Timothy Derijck speelde sinds zijn terugkeer bij ADO vijf duels (inclusief beker) en maakte daarin twee eigen doelpunten, kreeg één keer rood en veroorzaakte een strafschop.

● De Haagse defensie krijgt op dit moment van alle ploegen de meeste treffers tegen uit standaardsituaties (zeven).

● ADO Den Haag pakte dit seizoen gemiddeld 0,75 punten per duel, tegen 1,92 punten per duel in de twaalf wedstrijden onder leiding van coach Henk Fraser in het vorige seizoen.

Bron: Opta Sports