NAC Breda hoopt op komst Excelsior-spelers

Reacties

NAC Breda oriënteert zich al voorzichtig op het volgende seizoen. Aangezien het nog onduidelijk is of de Brabanders na de zomer in de Jupiler League uitkomen of in de Eredivisie, werkt de club begrotingtechnisch met twee scenario’s.

NAC Breda hoopt op komst Excelsior-spelers

In het geval dat NAC via de play-offs promoveert, gelden Daryl van Mieghem en Tom van Weert van Excelsior als potentiële versterkingen. Coach Marinus Dijkhuizen werkte in het verleden succesvol samen met de twee, die in Kralingen een aflopende verbintenis hebben. Ze worden binnen de technische staf gezien als interessante spelers. Al wordt met name Van Weert begeerd door veel meer clubs. Zo probeerde Willem II hem onlangs nog tevergeefs in te lijven.

NAC bezet momenteel de vierde plaats in de Eerste Divisie. Dijkhuizen wil hoe dan ook als tweede of derde eindigen om zo een gunstiger speelschema in de play-offs te hebben. De komende weken zal de oefenmeester benutten om zijn ideale samenstelling te vinden. Hij gooit daarbij het vertrouwde 4-3-3-systeem om. Om promotie te bewerkstelligen, schakelt Dijkhuizen over naar een 4-4-2-formatie. Op die manier denkt hij tot meer resultaten te kunnen komen.

NAC, dat slechts één punt achterstand heeft op nummer drie FC Eindhoven en vier op nummer twee VVV-Venlo, ontvangt vrijdag FC Oss in eigen huis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.