NAC Breda historisch de favoriete tegenstander van Ajax

Reacties

● NAC Breda won zes van de 47 thuisduels met Ajax in de Eredivisie (G9, V32) en boekte slechts drie overwinningen in de laatste veertig ontmoetingen op eigen terrein.

NAC Breda historisch de favoriete tegenstander van Ajax

● De ploeg uit West-Brabant won sinds de eeuwwisseling meer Eredivisie-duels met Ajax in Amsterdam (twee) dan in Breda (één).

● Ajax verloor slechts een van zijn laatste 21 Eredivisie-wedstrijden tegen NAC: in december 2007 leden de Amsterdammers in De Arena een 1-3 nederlaag.

● Ajax won zeventig competitieduels met NAC Breda (thuis en uit), minimaal zes meer dan tegen elke andere ploeg op het hoogste niveau.

● NAC wist in tien van zijn laatste twaalf Eredivisie-wedstrijden tegen Ajax niet te scoren (thuis en uit).

● De Bredanaars verloren slechts een van hun laatste zeven thuiswedstrijden in de Eredivisie, maar wonnen ook maar één van die duels (G5).

● NAC is een van de drie Eredivisie-ploegen die vorig seizoen ongeslagen bleven in thuiswedstrijden tegen de traditionele topdrie. De andere waren AZ en FC Twente.

● Ajax heeft dit seizoen gemiddeld 52 procent balbezit, terwijl dat percentage de afgelopen drie seizoenen minimaal 61 was.

● De Amsterdammers verloren sinds de 4-0 bij PSV op 22 september 2013 slechts een van hun zestien uitwedstrijden in de Eredivisie (W9, G6). Dat gebeurde dit seizoen tegen FC Groningen: 2-0.

● Ajax-middenvelder Davy Klaassen maakte meer doelpunten tegen NAC (drie) dan tegen elk ander Eredivisie-team. Vorig seizoen maakte Klaassen in eigen huis een hattrick tegen de Bredanaars.

● De Amsterdammers incasseerden als enige Eredivisie-ploeg nog geen treffers in de eerste helft van hun gespeelde duels.

● Ajax scoorde dit seizoen twee keer uit een directe vrije trap (Lasse Schöne en Ricardo van Rhijn); nu al net zo veel als het in de gehele vorige jaargang.

● NAC maakte dit seizoen tot nu toe gebruik van zestien selectiespelers, het kleinste aantal van alle Eredivisie-ploegen.

● NAC-middenvelder Joeri de Kamps, die zijn opleiding bij Ajax genoot, maakte tot nu de meeste overtredingen in de Eredivisie.

● Frank de Boer verloor als Eredivisie-coach nog nooit van NAC Breda (W7, G2).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.