NAC Breda herpakt zich en verslaat VVV-Venlo

VVV-Venlo blijft zonder overwinning op vreemde bodem. Ondanks een hoopgevende start bleef de Limburgse formatie ook in Breda met lege handen achter (2-0).

VVV-Venlo kwam in het Rat Verlegh Stadion het beste uit de startblokken. De Limburgse club had ook op voorsprong moeten komen, ware het niet dat Sandro Calabro de door Ruben Schaken geboden kans over het Bredase doel schoot.

NAC Breda stelde nog in de eerste helft orde op zaken. De defensie van VVV zag Patrick Zwaanswijk over het hoofd. De verdediger prikte vier minuten voor rust een voorzet van Joonas Kolkka in het Limburgse doel.

Ook in de tweede helft kwam NAC beter voor de dag. Een kwartier voor het einde besliste Anthony Lurling het duel in Brabants voordeel. De aanvaller controleerde een lange bal van Kurt Elshot en schoot de bal onder de voor VVV debuterende Ruud Boffin door.

NAC wipte door de zege over AZ naar de zevende plaats. VVV verloor door de zesde nederlaag op vreemde bodem zijn positie in het linkerrijtje aan FC Groningen.