NAC Breda al 203 dagen zonder uitzege in de Eredivisie

• Roda JC verloor zijn laatste thuiswedstrijd op 10 maart (Feyenoord, 0-1). in de zes wedstrijden daarna bleven de Limburgers ongeslagen op eigen grond (W3, G3).

NAC Breda al 203 dagen zonder uitzege in de Eredivisie

Roda JC toonde tot nu toe de minste aanvallende intenties. De ploeg ondernam in zijn eerste vijf wedstrijden maar 37 doelpogingen.

NAC Breda won op 24 februari met 0-1 uit bij AZ. Sindsdien wachten de Brabanders al zeven wedstrijden op een zege op vreemde grond (G3, V4), een reeks van 203 dagen.

NAC is samen met NEC nog de enige ploeg zonder zege in de Eredivsie (G2, V3).

NAC keerde na dertig bezoekjes aan Kerkrade slechts drie keer met de volle winst naar huis. Roda JC won negentien keer en acht keer werd er gelijkgespeeld.

Als Rydell Poepon speeltijd krijgt dan is het de tweehonderdste wedstrijd van de NAC-spits in de Eredivisie. Overigens is Roda de favoriete tegenstander van de spits, hij scoorde al acht keer in Eredivisieverband tegen de Limburgers.

De coaches Ruud Brood en Nebojsa Gudelj waren in het seizoen 1997/98 ploegenoten bij NAC Breda.

Op de voorlaatste speeldag van het laatste seizoen (5 mei) won NAC met 5-3 van Roda JC. De zes wedstrijden daarna werden allen niet gewonnen (G2, V4).

Roda JC is ongeslagen in de laatste vier thuisduels tegen NAC.  De laatste keer dat de Brabanders wonnen was op 21 september 2008 (0-3).

Samenstelling: Willem van Beeren & Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's