Naar Europese top snakkende Halilovic belandt na Heerenveen in Championship

Reacties

Alen Halilovic heeft een nieuwe club gevonden. Het voormalig wonderkind strijkt neer bij Birmingham City op het tweede niveau van Engeland.

Naar Europese top snakkende Halilovic belandt na Heerenveen in Championship
© Pro Shots

Het contract van Halilovic bij AC Milan werd in oktober ontbonden en dus was de inmiddels 24-jarige Kroaat transfervrij. De tienvoudig Kroatisch international, die vorig seizoen nog bij SC Heerenveen speelde, tekent een contract tot medio 2021 bij Birmingham City, dat momenteel zeventiende staat in het Championship. De Engelse club staat onder leiding van de Spaanse coach Aitor Karanka.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Birmingham City wordt alweer de negende club van het ex-toptalent uit Kroatië, dat in 2014 Dinamo Zagreb (waar hij als zestienjarige de jongste debutant én jongste doelpuntenmaker ooit werd) verruilde voor Barcelona. Daar kwam hij echter niet verder dan 29 wedstrijden in Barcelona B en één invalbeurt in de hoofdmacht. Wat volgde was een zwerftocht langs vele clubs, waar Halilovic hoopte zijn grote belofte alsnog in te lossen: Sporting Gijón, Hamburger SV, Las Palmas, AC Milan, Standard Luik en SC Heerenveen boden de Kroaat een kans.

Zijn avontuur in Friesland vond vorig seizoen plaats. Halilovic trok naar het Abe Lenstra Stadion om alsnog de weg naar de Europese top te vinden: 'In Spanje sta ik er nog steeds goed op, daar waren veel clubs geïnteresseerd in mij, maar ik kon ook naar Italië, Frankrijk en Rusland. Daar kon ik vijf keer zoveel verdienen als nu bij Heerenveen, maar ik ben geen persoon die zijn loonstrookje ophaalt en van het leven gaat genieten. Dit is de juiste stap voor mij, deze competitie past bij mij. Ik wil dit jaar laten zien dat ik een van de beste spelers van de Eredivisie ben en daarna kan doorgroeien naar waar ik verdien te zijn, waar ik hóór te zijn: de Europese top', zei Halilovic alvorens hij in Heerenveen terecht kwam. 

Halilovic, die ook al op zijn zestiende debuteerde voor het Kroatische elftal, kwam in Heerenveen tot zeventien Eredivisie-wedstrijden en drie bekerwedstrijden. In de Eredivisie maakte hij één goal. En wat voor één: in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag krulde hij de bal stijf in de kruising. Voldoende voor een stap naar de Europese was dat echter niet. Hij gaat nu dus aan de slag bij de nummer zeventien van het tweede Engelse niveau.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

A. Halilović


Geboortedatum:
18 juni 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Dubrovnik
Nationaliteit
Kroatië
Lengte:
1,69 m
Gewicht:
69 kg
Huidige club:
Fortuna Sittard
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.