Na Zlatan mogelijk ook Ronaldo in actie op de Spelen

Reacties

In navolging van de Zweedse superster Zlatan Ibrahimovic is ook de Portugese vedette Cristiano Ronaldo mogelijk van de partij tijdens de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro.

Na Zlatan mogelijk ook Ronaldo in actie op de Spelen

De Portugezen, die zich eerder al kwalificeerden voor de Olympische Spelen, bereikten zaterdag ten koste van Jong Duitsland (5-0) de finale van het EK Onder-21. De vier halve finalisten van de eindronde Tsjechië plaatsen zich automatisch voor de zomerspelen in Rio.

Behalve Portugal zijn ook Denemarken, Zweden en Duitsland van de partij in Rio de Janeiro. Iedere deelnemer van het olympische voetbaltoernooi mag drie spelers van 24 jaar of ouder inschrijven en bondsvoorzitter Fernando Gomes sluit niet uit dat een van die plaatsen wordt toebedeeld aan Ronaldo.

'Cristiano Ronaldo is een van de opties, maar we moeten nog een keer met hem om de tafel om erover te praten', laat Gomes weten tegenover de Braziliaanse sportkrant Globo Esporte. Het is echter de vraag of zijn huidige werkgever Real Madrid dat toe zal laten. Het EK in Frankrijk, waar Portugal (koploper in Groep I) zeer waarschijnlijk ook van de partij is, is namelijk van 10 juni tot en met 10 juli, terwijl de Spelen in Rio plaats hebben van 5 tot en met 21 augustus.

Ibrahimovic
In tegenstelling tot Ronaldo heeft Paris Saint-Germain-aanvaller Ibrahimovic zich al beschikbaar gesteld voor de Olympische Spelen, al zal ook hij in eerste instantie (zoals het er nu naar uitziet) in actie komen op het EK in Frankrijk. 'Het hangt van de situatie af, maar als ik de kans krijg om voor Zweden uit te komen op de Olympische Spelen dan doe ik zeker mee', zei de spits onlangs tegenover Sportbladet.

Ook Jong Zweden plaatste zich reeds voor het olympische evenement. De ploeg van bondscoach Hakan Ericson bereikte de finale van het EK Onder-21 ten koste van Jong Denemarken (4-1). Dinsdagavond staat de eindstrijd tussen Jong Portugal en Jong Zweden op het programma in Praag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.