Na Sevilla geeft ook Celta een dreun aan Real Madrid

Real Madrid heeft zich in het bekerduel met Celta de Vigo niet kunnen herstellen van de eerste seizoensnederlaag. Waar zondag werd verloren van Sevilla met 2-1, volgde nu in eigen huis een 1-2 bekernederlaag tegen de Galiciërs. Daardoor zal de ploeg van trainer Zinedine Zidane in de return van volgende week vol aan de bak moeten.

In de eerste helft was Real weliswaar de bovenliggende partij, maar werd het verschil niet gemaakt. Ook Cristiano Ronaldo, die voor het eerst in twee jaar weer eens mocht opdraven in een bekerduel, kon zijn stempel niet drukken. Een treffer van de Portugees werd vanwege buitenspel afgekeurd en even later bleven penaltyclaims van de Wereldvoetballer van het Jaar onbeantwoord.

Na de doelpuntloze eerste helft begon in de 64ste minuut opeens een spectaculaire fase. Marcelo legde bij een poging tot uitverdedigen de bal per ongeluk panklaar voor Iago Aspas, die vanaf een meter of elf de score opende.

Van de leg van de goal was Real niet, want vijf minuten later was het alweer gelijk. Opnieuw was Marcelo bij een goal betrokken. Zijn fraaie volley, die nog licht van richting veranderd werd, betekende de 1-1.

Nog was het met het vuurwerk niet gedaan, want een minuut na die goal was het derde doelpunt van de avond een feit door geklungel aan Real-zijde. Jonny Castro mocht alleen op doelman Kiko Casilla af en schoof beheerst de 1-2 binnen. Na het driedubbele salvo in zeven minuten deed Real nog verwoede pogingen om een nederlaag te voorkomen, maar lukte dat niet. Karim Benzema kreeg de grootste kans, hij schoot in zeer kansrijke positie hoog over.

Zaterdag krijgt Real de eerste mogelijkheid de zeldzame thuisnederlaag, sinds 26 februari (0-1 tegen Atlético) werd er in 22 optredens voor eigen publiek niet meer verloren, weg te poetsen. Dan komt Málaga op bezoek in Santiago Bernabéu. In de competitie heeft De Koninklijke met een wedstrijd minder een punt voorsprong op nummer twee Sevilla en volgt Barcelona op twee punten van de aartsrivaal.

Donderdag staan de laatste twee heenduels van de kwartfinale op het menu. Atlético Madrid begint dan in eigen huis aan het tweeluik met Eibar, terwijl Barcelona op bezoek gaat bij Real Sociedad. Dinsdag won Alavés al met 0-2 bij Alcorcón.