Na Oranje-debacle is het woord weer aan de Dutch masters

Reacties

De achtste speelronde in de Premier League gaat zaterdagmiddag om 13.45 uur van start. Süleyman Özturk, voor Voetbal International volger van de buitenlandse competities, blikt vooruit.

Na Oranje-debacle is het woord weer aan de Dutch masters

Manchester City-Tottenham Hotspur is het topaffiche van speelronde acht. Nummer twee tegen zes. Twee ploegen die het publiek willen vermaken met spektakelrijk voetbal. De start van de zaterdagmiddag is daarom veelbelovend. City wil als kampioen in het spoor blijven van Chelsea, terwijl de Spurs elk seizoen opnieuw een gooi doet naar een plek in de topvier.

Arsenal speelt thuis tegen Hull City en hoopt na twee wedstrijden zonder zege de aansluiting te vinden met de bovenkant van de ranglijst. Echt overtuigen wist de ploeg van Arsène Wenger dit seizoen nog niet. De 4-1 zege op Galatasaray was nauwelijks een maatstaf omdat de Turken de goals wel heel simpel weggaven. Arsenal is de laatste jaren voornamelijk een echo uit het verleden. Het mooie voetbal is lang niet zo mooi meer, terwijl de voorbije seizoenen telkens uitliepen op een inhaalrace. Tot nu toe wist Wenger zich altijd nipt bij de eerste vier te mengen, maar dit seizoenen lijken de krachtsverschillen kleiner dan ooit.

Ronald Koeman treft na de interlandpauze het Sunderland van manager Gus Poyet. Southampton verloor twee weken geleden weliswaar op bezoek bij Tottenham Hotspur, maar dat doet niets af aan de uitmuntende seizoenstart. Koeman en Graziano Pellè werden daarvoor individueel beloond als respectievelijk manager en speler van de maand.

Ambities
Zorgen zijn er voor Newcastle United en Queens Park Rangers. Clubs met grote ambities die schril afsteken tegen de zwakke prestaties. Bij QPR staat manager Harry Redknapp onder druk na vier duels  op rij zonder overwinning en de laatste plaats in de Premier League. Newcastle presteert al maanden ondermaats en het is niet de vraag óf Alan Pardew wordt ontslag maar vooral wannéér.

De maandagavond is dit keer gereserveerd voor Louis van Gaal. Manchester United maakte tot dusverre geen stabiele indruk, maar ondanks de gebreken hervat de club de competitie als nummer vier. De linies lijken soms nog onafhankelijk van elkaar te functioneren, maar de aanvallende weelde is zodanig dat een en ander wordt gecamoufleerd. Vooral Ángel Di María is bij vlagen oncontroleerbaar voor zijn tegenstanders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.