Na drie minuten is debuut De Pedro voorbij

Het lijkt snel bergafwaarts te gaan met de loopbaan van Javier Francisco De Pedro. De voormalig Spaans international is op proef bij IFK Göteborg, maar die oefenstage verloopt allerminst vlekkeloos.

Na drie minuten is debuut De Pedro voorbij

De Pedro vertrok vorig jaar met ruzie bij Real Sociedad, waarna hij hoopte bij Blackburn Rovers aan een nieuw succesvol avontuur te beginnen. Het liep allemaal anders. Bij de Engelse club kwam hij slechts twee duels in actie, waarna hij naar Perugia verkaste. Ook daar voetbalde hij weinig. Met vijf optredens moest hij genoegen nemen.

Momenteel is De Pedro op proef bij IFK Göteborg, de nummer twee van Zweden. Dinsdag maakte hij zijn debuut, zij het bij de reserves die moesten aantreden Örgryte IS. Drie minuten hield De Pedro het vol. Totdat hij tegen een rode kaart aanliep.

De Pedro had zich laten provoceren door Angelo Vega, die hem een tik had verkocht. De 32-jarige aanvaller antwoordde met een oorvijg. En dat was de scheidsrechter niet ontgaan. Volgens zijn ploeggenoot Haakan Mild, met wie De Pedro bij Real Sociedad speelde, zat hij na afloop gedesillusioneerd en verdrietig in de kleedkamer.

IFK's algemeen directeur Matt Persson liet via de Zweedse pers weten dat de club uit Göteborg binnenkort een beslissing neemt over het aantrekken van De Pedro. Hij voegde daaraan toe dat De Pedro's rode kaart het besluit kan beïnvloeden.

Tijdens het WK 2002 kwam De Pedro nog in actie namens het Spanje van bondscoach José Antonio Camacho. In totaal speelde hij twaalf interlands.

Bekijk hier al onze video's