'Na angst voor grote Ajax waren we drie kwartier de baas'

Dwight Lodeweges is trots op de prestaties van zijn elftal in het uitduel met Ajax. De SC Cambuur-trainer herkende zijn ploeg niet in de openingsfase, maar zag hoe zijn spelers zich daarna herstelden.

Cambuur begon zwak aan de wedstrijd en stond snel op achterstand door een treffer van Siem de Jong. Lodeweges vertelde aan FOX Sports dat hij het met verbazing zat te bekijken. 'Ik dacht in de openingsfase: wat gebeurt hier nou? Zo ken ik mijn ploeg helemaal niet. We hadden angst voor de grote Arena en het grote Ajax. Na twintig minuten zag je de wedstrijd een beetje onze kant op kantelen.'

Via een doelpunt van Martijn Barto sleepte Cambuur uiteindelijk een 1-1 gelijkspel uit het vuur, wat leidde tot euforie bij Lodeweges. 'Na een slecht begin kom je 1-0 achter en het kan zo 3-0 worden. Daarna kwamen we terug in de wedstrijd en zijn we 45 minuten hier de baas geweest. Of de baas geweest, we deden in ieder geval goed mee. Het was knap om zo te herstellen en dan die goal te maken. Prachtig.'

Voor de meeste spelers van Cambuur was de wedstrijd in de Arena volgens Lodeweges een unieke ervaring. 'Voor jongens die nog nooit voor zoveel mensen gespeeld hebben, is het een geweldige opsteker dat we een hele fase goed hebben meegedaan met Ajax.'