Na afwijzing Verbauwhede gaat Roda JC voor Kieszek

Roda JC Kerkrade blijft zoeken naar een opvolger van Przemyslaw Tyton. De beoogde vervanger Glenn Verbauwhede wees een aanbod van de Limburgers af. De Pool Pawel Kieszek is nu in beeld.

Na afwijzing Verbauwhede gaat Roda JC voor Kieszek

Verbauwhede, die bij Club Brugge op een zijspoor staat, stond open voor een vertrek naar Kerkrade. Roda JC bereikte een akkoord over de transfer met de Belgische club, maar de 26-jarige doelman achtte de aanbieding onvoldoende.

'Ik heb altijd gezegd dat ik bij mijn nieuwe club voor minstens twee seizoenen wil tekenen', zei Verbauwhede in Het Laatste Nieuws. Roda JC wilde niet verder gaan dan een contract voor één seizoen.

Verbauwhede is eigendom van Club Brugge, maar in de voorbije drie seizoenen speelde hij op huurbasis voor KV Kortrijk. Hij keerde deze zomer terug naar Brugge, maar is overbodig en krijgt geen toestemming met het eerste elftal mee te trainen.

Roda JC wil graag een vervanger voor Tyton, die naar PSV verhuisde. Vrijdag nam Mateusz Prus de plek onder de lat in bij de Eredivisionist, die in eigen huis met 2-0 verloor van promovendus RKC Waalwijk.

Na het afzeggen van Verbauwhede richt Roda zijn pijlen op Kieszek. De 27-jarige doelman, die nog tot 2014 onder contract staat bij FC Porto, meldt zich voor een stage in Kerkrade. Als hij bevalt, ligt er direct een contract voor hem klaar. Roda kwam reeds tot een vergelijk met de topclub. Kieszek kwam in beeld bij de Limburgers na een tip van Wil Coort, de keeperstrainer van de Portugese landskampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen