Mysterieuze knieblessure blijft Farfán parten spelen

Reacties

De knieblessure van Jefferson Farfán blijft de gemoederen bij Schalke 04 bezighouden. De dertigjarige aanvaller staat al sinds april aan de kant door zijn slepende kwetsuur. Nu het trainingskamp in Qatar voor de deur staat, is echter nog altijd niet duidelijk of de ex-PSV'er met de ploeg van trainer Roberto Di Matteo kan afreizen.

Mysterieuze knieblessure blijft Farfán parten spelen

Voordat de winterstop aanbrak sprak Di Matteo nog de hoop uit Farfán mee te kunnen nemen naar het Midden-Oosten, maar achter de rentree van de Peruviaanse international staat nog altijd een vraagteken. Volgens Bild is het voor hem beter achter te blijven in Gelsenkirchen, waarmee de vraag rijst hoe ernstig zijn blessure nu echt is.

Farfán kwakkelt al maanden, nadat eerst werd gekozen voor een periode van rust en vervolgens alsnog een operatie noodzakelijk was. Maar nog altijd heeft de in 2008 van PSV overgekomen vleugelspits de belasting niet kunnen verhogen. Dat is een tegenvaller voor Schalke, omdat met Julian Draxler en Chinedu Obasi meer aanvallende krachten ontbreken in Doha.

De club van Klaas-Jan Huntelaar moet in de eerste maand van het nieuwe jaar de basis leggen voor een sterke tweede seizoenhelft, waarin het nummer twee VfL Wolfsburg naar de kroon wil steken. Juist nu het Borussia Dortmund zo slecht vergaat, zouden Die Königsblauen de rol als best of the rest achter het ongenaakbare Bayern München moeten opeisen.

Vooralsnog lukt dat gezien de vijfde plaats, met zeven punten minder dan Wolfsburg, niet. De afwezigheid van Farfán kan daarvan niet los worden gezien. De afgelopen seizoenen was hij steevast een belangrijke schakel. Sinds hij overkwam uit Eindhoven was Foquita (De Zeehond) goed voor 39 goals en 49 assists in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.