MVV verstevigt koppositie door nederlaag SC Cambuur

Koploper MVV Maastricht heeft met een 2-1 overwinning tegen hekkensluiter Almere City FC optimaal geprofiteerd van de nederlaag van achtervolger SC Cambuur bij FC Den Bosch. Helmond Sport stijgt door het 2-2 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles naar de tweede plaats.

MVV Maastricht – Almere City FC 2-1MVV Maastricht heeft tegen hekkensluiter Almere City FC de ongeslagen status kunnen handhaven. Even leek die in gevaar te komen, toen Rowin van Zaanen na dertien minuten met het hoofd de score opende namens de bezoekers, maar ruim een kwartier later trok aanvoerder Tom Van Hyfte de stand gelijk.

In de tweede helft ging MVV op jacht naar de overwinning en die kwam er dankzij een treffer van Malmolm Esjas (rechts op foto). Almere kreeg nog wel een grote kans via Gino Felixdaal, die voor open doel miste, maar kon niet voorkomen dat het de achtste nederlaag van het seizoen leed.

MVV blijft door de zege koploper met 23 punten. Almere City staat troosteloos laatste met drie punten uit negen duels.

FC Den Bosch – SC Cambuur 2-1SC Cambuur heeft het gat met lijstaanvoerder MVV Maastricht groter laten worden, door met 2-1 te verliezen in het uitduel met FC Den Bosch. Vlak na rust zette Benjamin van den Broek de Bosschenaren op voorsprong, vier minuten later was het via Michiel Hemmen alweer gelijk.

In de slotfase kwam Cambuur door de tweede gele kaart van verdediger Tim Bakens met tien man te staan en dat kwam de ploeg van Alfons Arts duur te staan. Randy Wolters tekende elf minuten voor tijd voor de overwinning, waardoor Cambuur naar de derde plaats zakte en nu zes punten achterstaat op MVV. Den Bosch stijgt met negen punten naar de dertiende plaats.

Helmond Sport – Go Ahead Eagles 2-2 Go Ahead Eagles heeft nagelaten om tegen Helmond Sport de drie punten mee naar huis te nemen: 2-2. De ploeg van trainer Erik ten Hag kwam door doelpunten van Marnix Kolder en Xander Houtkoop op een 2-0 voorsprong, maar de score had veel groter uit kunnen vallen.

Vooral in de eerste helft liet Go Ahead enkele opgelegde mogelijkheden liggen. Nadat Kolder op aangeven van Joey Suk de 1-0 binnenkopte, hadden Jarchinio Antonia en Houtkoop van dichtbij op de paal geschoten. Twintig minuten na rust scoorde Houtkoop alsnog door de uitkomende Wouter van der Steen met een stift te verschalken.

Davy Brouwers bracht de spanning met een rake kopbal in de 73ste minuut weer terug, waarna Go Ahead de voorsprong één minuut voor tijd uit handen gaf door een eigen doelpunt van Jop van der Linden, die vorig seizoen nog voor Helmond Sport uitkwam. Door het gelijkspel stijgt Helmond Sport naar de tweede plaats, die het overneemt van SC Cambuur. Go Ahead Eagles is achtste met vijftien punten.

FC Oss - Fortuna Sittard 0-3Fortuna Sittard heeft met een klinkende 3-0 zege bij FC Oss aansluiting behouden met de top van de ranglijst. Abdelaziz Khalouta was met twee treffers de grote man. Vlak voor rust scoorde ook Prince Rajcomar namens de Limburgers.

Door de thuisnederlaag blijft Oss voorlaatste, met vier punten voorsprong op nummer laatst Almere City. Fortuna Sittard staat vierde en heeft zeventien punten.

Overige uitslagenFC Dordrecht - Excelsior 3-3SC Veendam - De Graafschap 2-3Telstar - FC Eindhoven 3-1AGOVV Apeldoorn - FC Emmen 6-1 Foto: VI Images