MVV pakt periode, Zwolle neemt voorschot op titel

MVV Maastricht heeft vrijdagavond de derde periodetitel in de Jupiler League veroverd. Een puntje op bezoek bij FC Eindhoven volstond voor een Limburgs feestje. Ook in Zwolle heerst na vrijdag een jubelstemming. De koploper sloeg de aanval van concurrent FC Volendam met succes af.

MVV pakt periode, Zwolle neemt voorschot op titel

FC Eindhoven – MVV 0-0 De opdracht waarmee MVV-trainer René Trost zijn spelers het veld instuurde, was duidelijk. Een puntje is voldoende om de derde periode binnen te slepen. Bij verlies zouden de Limburgers afhankelijk geweest zijn van de enige overgebleven uitdager: BV Veendam.

Na negentig minuten bleek dat MVV volledig op eigen kracht het succesje boekte. Door de doelpuntloze remise kreeg de ploeg waarvoor het naar Noord-Brabant was gekomen. Dat het treffen in Eindhoven niet hoogstaand was, kon daarom het feestje voor de Maastrichtenaren niet bederven. Subtopper Eindhoven zakte door het gelijkspel een plaatsje en bezet nu de zesde plek.

FC Volendam - FC Zwolle 0-2Ook Zwolle deed vrijdag uitstekende zaken. De koploper vergrootte het gat met nummer vier Volendam naar veertien punten. Joey van den Berg was de maker van het openingsdoelpunt. Hij tekende vlak na rust voor de eerste treffer. Na een combinatie met Sjoerd Ars haalde Van den Berg uit en trof hij doel met zijn diagonale schot in de verre hoek. Danny Schreurs maakte in de slotfase aan alle twijfel een einde: 0-2.

De voorsprong van Zwolle op RKC Waalwijk, dat vrijdag ook won, bedraagt negen punten. Helmond Sport, FC Volendam en FC Eindhoven zagen de achterstand op de lijstaanvoerder verder groeien.

Fortuna Sittard - Helmond Sport 3-1 In Sittard was het feestje minder uitbundig dan even verderop in Maastricht. Toch boekte ook Fortuna een succesje. Het treffen begon goed voor de Limburgers. Rick Geenen kopte na ruim een halfuur raak via de binnenkant van de paal: 1-0.

In het tweede bedrijf zorgde Marc Höcher voor een gelijke stand. Daar bleef het door een knotsgekke slotfase niet bij. Fabio Caracciolo en Randel Shakison troffen beiden doel in de blessuretijd en zorgde zo voor de vierde overwinning van Fortuna.

Zodoende leed Helmond in de race om de bovenste plekken kostbaar puntenverlies. Fortuna blijft voorlaatste en heeft slechts vijf punten voorsprong op hekkensluiter Almere City FC.

AGOVV Apeldoorn - BV Veendam 2-4 De bezoekers zagen het laatste sprankje hoop op de periodetitel vervliegen door het gelijkspel van MVV. De gasten deden er alles aan de druk op de Maastrichtenaren op te voeren. Via Anco Jansen (subtiel stiftje), Marnix Kolder (schot in de lange hoek) en Michael de Leeuw (intikker) gingen de noorderlingen rusten met een riante 0-3 voorsprong.

Na de onderbreking redde Michiel Hemmen namens de gastheren de eer en zorgde hij tevens voor de aansluitingstreffer: 2-3. De Leeuw bepaalde uiteindelijk de eindstand op 2-4. De thuisploeg eindigde met tien man door de rode kaart van Arnoud van Toor.

Veendam steeg door de zege naar de vijfde plaats. AGOVV vertoeft op de zestiende stek.

Overige uitslagenRBC Roosendaal - SC Cambuur Leeuwarden 2-2 Sparta Rotterdam – Telstar 0-2 RKC Waalwijk - FC Emmen 2-0 Go Ahead Eagles - FC Den Bosch 1-0Almere City FC - FC Dordrecht 1-2 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's