MVV pakt laatste ticket play-offs na winst op AGOVV

Door een thuisoverwinning op AGOVV Apeldoorn heeft MVV zich geplaatst voor de play-offs. Concurrent Go Ahead Eagles verloor door twee eigen doelpunten bij FC Dordrecht.

MVV-AGOVV Apeldoorn 3-1In Maastricht won MVV eenvoudig van AGOVV. Robert van Boxel opende na een uur de score en Anthony Di Lallo zette de thuisclub vier minuten later op 2-0 door koel te blijven alleen voor Joost Terol. Nacer Chadli bracht nog even de spanning terug, maar Gideon Boateng bepaalde de eindstand op 3-1 in het voordeel van MVV.

FC Dordrecht-Go Ahead Eagles 3-1Go Ahead Eagles verloor in Dordrecht door eigen doelpunten van Jonathan Vosselman en Dave Bus. Vosselman zorgde op slag van rust voor de openingstreffer en Sander Post poetste de treffer van zijn ploeggenoot in de vijftigste minuut weer weg, maar Cecilio Lopes en Bus zorgden voor een 3-1 overwinning voor FC Dordrecht.

VVV-Venlo-FC Omniworld 4-1De kampioen van de Jupiler League won ook zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Lang bleef het bij 1-0 door een eigen doelpunt van Renee Troost, maar in het laatste kwart van de wedstrijd werd er nog vier keer gescoord. Topscorer Sandro Calabro (foto) maakte zijn 24ste en 25ste doelpunt van het seizoen, Ruben Schaken (VVV) en Reginald Faria (Omniworld) bepaalden de eindstand op 4-1.

FC Emmen-RKC Waalwijk 2-1RKC was al verzekerd van de tweede plaats en ging in Emmen voor de derde keer dit seizoen onderuit. Ruud Berger kopte de bezoekers uit een hoekschop nog wel op voorsprong, maar door treffers van Morten Friis-Jensen en Rick Ten Voorde pakte de thuisploeg toch de winst.

TOP Oss-SC Cambuur-Leeuwarden 0-2Cambuur wist al dat het zou eindigen op de derde plaats en won ook zijn laatste wedstrijd. In Oss was Jeffrey de Visscher de grote man aan de kant van de bezoekers, de middenvelder scoorde tweemaal. In de achtste en 89ste minuut liet hij TOP-doelman Wilko de Vogt van dichtbij kansloos.

FC Zwolle-Haarlem 3-2Ondanks twee doelpunten van Marvin Wijks ging Haarlem bij FC Zwolle onderuit. Bram van Polen en Erik Bakker zette de thuisploeg in de eerste helft op een 2-0 voorsprong en Dominggus Lim-Duan schoot een kwartier voor tijd de derde Zwolse treffer binnen.

Excelsior-Helmond Sport 1-0Een schot van afstand van Ryan Koolwijk besliste het duel tussen Excelsior en Helmond Sport. Na een klein half uur spelen schoot de middenvelder van de thuisploeg de bal van net buiten het strafschopgebied in de kruising en tekende zo voor de enige treffer van de wedstrijd.

RBC Roosendaal-FC Den Bosch 0-1In Roosendaal viel maar één doelpunt tussen RBC Roosendaal en FC Den Bosch. Diangi Matusiwa was de maker van de treffer. In de 39ste minuut reageerde hij attent op een rebound, waardoor de bezoekers huiswaarts keerden met de volle buit.

Telstar-Fortuna Sittard 1-1Het duel tussen Telstar en Fortuna Sittard kende geen winaar. Richard van Heulen kopte Telstar na ruim een kwartier spelen van dichtbij op voorsprong, maar Cedric Olondo zorgde kort na rust voor de gelijkmaker. De aanvaller van Fortuna kopte de bal over doelman Martijn van Strien en schoot de bal hard binnen.

FC Eindhoven-BV Veendam 2-1Rob van Boekel bezorgde zijn Eindhoven drie punten in de thuiswedstrijd tegen Veendam. De middenvelder schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied de 2-1 binnen, waardoor Eindhoven de competitie met een overwinning afsloot.

In de stand veranderde weinig na de laatste speelronde. FC Dordrecht stijgt naar de achtste plaats, Den Bosch eindigt als tiende, Fortuna neemt de veertiende plaats over van TOP en Eindhoven klimt naar de achttiende plek in de Jupiler League.