MVV met tien man gelijk in de topper bij Helmond Sport

MVV Maastricht heeft met tien man een punt overgehouden aan de topper bij Helmond Sport. Almere City FC blijft door een overwinning op Excelsior kansrijk voor de periodetitel.

Helmond Sport - MVV Maastricht 1-1Voorafgaand aan de vijftiende speelronde van de Jupiler League bezette MVV Maastricht de eerste plaats, terwijl Helmond Sport met drie punten achterstand derde stond. De thuisclub leek op gelijke hoogte te komen, nadat Sven Braken al in de achttiende minuut na een harde tackle van het veld werd gestuurd.

Met elf tegen tien kwam Helmond Sport in de 37ste minuut ook op voorsprong via Charles Kazlauskas, die kon scoren op aangeven van Emrullah Güvenc. MVV hield echter nog een punt over aan de topper, want in de 64ste minuut bepaalde invaller Davide Timmermans de eindstand op 1-1 na voorbereidend werk van Antonio Stankov.

Door het gelijkspel kan Sparta Rotterdam zondag de koppositie overnemen van MVV Maastricht. De ploeg van trainer Michel Vonk speelt dan op Het Kasteel tegen FC Oss.

Almere City FC - Excelsior 2-1Sparta is samen met Almere City FC verwikkeld in de strijd om de tweede periodetitel, maar kan deze zondag tegen FC Oss nog niet binnenhalen. Almere City FC was namelijk in eigen huis met 2-1 te sterk voor Excelsior. Fabian Serrarens zorgde tien minuten voor tijd voor de winnende treffer in het Mitsubishi Forklift Stadion.

Fortuna Sittard - FC Eindhoven 1-1FC Eindhoven heeft drie dagen na het ontslag van trainer John Lammers een punt meegenomen uit Limburg. Op bezoek bij Fortuna Sittard werd met 1-1 gelijkgespeeld. Patrick Nkoyi zette de thuisclub na ruim een kwartier op voorsprong, maar Serhat Koç zorgde voor een remise in de 53ste minuut.

Overige uitslagenSC Cambuur - Telstar 3-2Go Ahead Eagles - FC Emmen 2-1SC Veendam - FC Den Bosch 0-3

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.