MVV Maastricht zet flinke stap richting periodetitel

MVV Maastricht heeft vrijdagavond geen averij opgelopen in de strijd om de derde periodetitel. In eigen huis werd afgerekend met concurrent RKC Waalwijk, dat de periodewinst kan vergeten. BV Veendam, dat ook won, en Dordrecht zijn de enige overgebleven uitdagers.

MVV Maastricht zet flinke stap richting periodetitel

MVV Maastricht - RKC Waalwijk 3-0 Bij medewerking van BV Veendam en Dordrecht zouden de Limburgers vrijdagavond al de periodewinst kunnen vieren. Dat feestje bleef uit, maar de blijdschap om de zege op RKC was er niet minder om.

De nummer twee van de Jupiler League kwam in Maastricht, waar liefst ruim 8000 toeschouwers de gang naar De Geusselt maakten, binnen tien minuten op achterstand. Tosin Dosunmu liet opnieuw zien een aanwinst te zijn. De spits, die in het verleden topscorer van België was namens Germinal Beerschot, gaf maandag bij zijn debuut liefst drie assists en was nu zelf trefzeker. Hij schoot de bal hard langs RKC-goalie Ohad Levita.

Malcolm Esajas tekende na een klein uur spelen voor de vroegtijdige beslissing met de 2-0. Jonas Olsen bepaalde in de slotfase de eindstand op 3-0.

MVV kan in het komende duel, uit bij Eindhoven, de periodetitel definitief binnenslepen. BV Veendam heeft met nog slechts één duel te gaan een achterstand van drie punten, terwijl Dordrecht op twee punten kan komen. Dan moet de ploeg vrijdagavond wel Sparta verslaan.

Voor RKC komt de nederlaag dubbel hard aan. De Waalwijkers verliezen niet alleen de strijd om de periode, maar verliezen tevens kostbare punten in de strijd om het kampioenschap.

BV Veendam – Almere City FC 5-1Ook de noorderlingen maken door een ruime zege op Almere City FC nog kans op de derde periode. Veendam zette vrijdag de hekkensluiter met speels gemak aan de kant.

Anco Jansen volleerde binnen een kwartier spelen de openinstreffer binnen. Michael de Leeuw was halverwege het eerste bedrijf de maker van de 2-0. Hij rondde een voorzet van Angelo Cijntje af.

Door doelpunten van Cijntje, opnieuw De Leeuw en Haaije Feenstra breidde de gastheren de score uit naar 5-1. Iwan Redan was verantwoordelijk voor de eretreffer. Dion Malone (Almere City FC) haalde het eindsignaal niet. Hij moest met een rode kaart vroegtijdig richting kleedkamer.

Middenmoter Veendam heeft de periodewinst niet meer in eigen handen. Met drie punten minder moet de ploeg hopen op een misstap van MVV. Almere City FC blijft hekkensluiter in de Jupiler League.

FC Emmen – FC Volendam 1-1Volendam kon Emmen niet van zich afschudden. De bezoekers maakten het openingsdoelpunt van Ruud ter Heide nog wel ongedaan door een benutte penalty van Melvin Platje, maar slaagde er niet in nog een zege af te dwingen.

Door het gelijkspel laat Volendam na te profiteren van het puntenverlies van RKC. Een overwinning had de Noord-Hollanders naast de Brabanders op de tweede plaats gebracht. Emmen vertoeft nog steeds in de middenmoot.

Overige uitslagen:Helmond Sport - RBC Roosendaal 3-1Telstar - Fortuna Sittard 1-1Cambuur Leeuwaarden - FC Eindhoven 2-1FC Den Bosch - AGOVV Apeldoorn 2-2 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's