MVV Maastricht nadert Jong PSV tot op een punt

MVV Maastricht heeft optimaal geprofiteerd van de nederlagen van Jong PSV en VVV-Venlo. Met de nodige moeite werd in eigen huis afgerekend met FC Dordrecht: 2-1. MVV staat nu tweede, slechts één punt achter koploper Jong PSV.

Voor rust waren de beste kansen voor de ploeg van trainer Ron Elsen. Luis Pedro en Joeri Schroijen waren gevaarlijk, maar scoorden niet. Ook Thomas Verheijdt (foto boven) kreeg een mogelijkheid, maar de bonkige spits kopte over.

Ook in de tweede helft had MVV de meeste kansen. Na iets meer dan een uur was het raak. Na onoplettendheid achterin bij FC Dordrecht, profiteerde middenvelder Ricardo Ippel. Dordrecht ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg drie minuten voor tijd een tweede tegentreffer te verwerken. Verheijdt scoorde uit een tegenaanval. In blessuretijd redde Ricky van Haaren de eer voor Dordrecht: 2-1.

Op vrijdag gingen onder meer Jong PSV, VVV-Venlo, NAC Breda en FC Volendam onderuit. MVV werd daardoor de winnaar van het weekend en staat in de Jupiler League nu tweede. Na tien wedstrijden heeft de ploeg van Elsen twintig punten. FC Dordrecht behaalde in de eerste tien wedstrijden negen punten en staat zeventiende.