MVV Maastricht na eerste helft al klaar met SC Veendam

SC Veendam leed zijn achtste nederlaag op eigen veld. MVV Maastricht was met 3-1 te sterk voor de Groningers.

MVV kon na 45 minuten met een gerust hart de kleedkamer opzoeken in De Lange Leegte. Prince Rajcomar (foto) was de plaaggeest voor Veendam. De aanvaller stelde Michael La Rosa in staat de score te openen en nam daarna de andere twee Maastrichtse treffers voor zijn rekening.

Veendam kon in de tweede helft lang niets tegenover de Maastrichtse productie zetten. Pas in de slotfase deed Lars Hutten uit een strafschop van zich spreken. Meer dan de eretreffer zat er niet in voor de gastheren.

Door de zege mengt MVV zich in de strijd om de vierde periode. De Limburgse club heeft net als Willem II, Fortuna Sittard en SC Cambuur tien punten verzameld. Helmond Sport gaat zonder puntverlies aan de leiding in de periodestand. Foto: VI Images