MVV Maastricht en VVV-Venlo azen op vierde periode

Reacties

VVV-Venlo en MVV Maastricht hebben hun hoop op promotie naar de Eredivisie overeind gehouden met verrassende overwinningen op FC Eindhoven en FC Volendam.

MVV Maastricht en VVV-Venlo azen op vierde periode

VVV-Venlo – FC Eindhoven 2-1
Na de magere oogst van één punt uit twee duels van het paasweekend was VVV-Venlo gebrand op een goed resultaat om de hoop op promotie levend te houden. FC Eindhoven werd het slachtoffer van de Limburgse dadendrang. Een fout van keeper Tom Muyters in de vierde minuut bleek het begin van het einde voor de gasten uit Brabant.

Melvin Platje profiteerde dankbaar (1-0) en stond ook aan de basis van de goal van Vito Crooy, die in de 29ste minuut de 2-0 op het scorebord bracht. FC Eindhoven kwam na rust via Diëgo Karg nog terug. Maar voor de nummer twee van de Jupiler League bleef het daarbij.

Door de zege heeft VVV-Venlo betere perspectieven op een plaats in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Niet alleen door de zevende plaats op de ranglijst maar ook door de klassering in de strijd om de vierde periode. FC Eindhoven heeft ondanks het verlies nog wel de beste papieren, maar weet VVV op één punt achter zich.

MVV Maastricht – FC Volendam 6-2
MVV Maastricht heeft ook die nacompetitie nog in het zicht. De Limburgers, die via de reguliere stand geen aanspraak kunnen maken op een plaats in de play-offs, hielden de promotiekansen overeind. Met de eclatante zege staat de ploeg van trainer Ron Elsen wat punten betreft gelijk met VVV in de strijd om de vierde periode.

Het Maastrichtse succes kreeg in de tweede helft gestalte. Guyon Philips had voor rust de openingstreffer van Bryan Smeets ongedaan gemaakt, maar op de treffers van Leroy Labylle, Stef Peeters (2), Pascal Huser en Davy Brouwers bleef FC Volendam een adequaat antwoord schuldig. Ondanks de zware nederlaag liggen de Noord-Hollanders met een vierde plaats op koers voor de nacompetitie.

Overige uitslagen:
Achilles ’29 – RKC Waalwijk 0-1
FC Den Bosch – Jong PSV 1-1
Telstar – FC Oss 2-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.