MVV laat langs Volendam, Almere al bijna ronde verder

Almere City kan een plek in de tweede ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie bijna niet meer ontgaan. FC Volendam ging in extremis onderuit bij MVV Maastricht.

MVV Maastricht - FC Volendam 2-1
MVV Maastricht heeft in eigen huis een zwaarbevochten zege geboekt op FC Volendam. Het Andere Oranje dacht als morele winnaar huiswaarts te keren, nadat Kevin van Kippersluis in de 87ste minuut met een benutte penalty de vroege openingstreffer van Stef Peeters ongedaan had gemaakt.

De thuisclub ging echter nog met de zege aan de haal, want in de extra tijd kopte Daryl Werker de 2-1 binnen na een vrije trap. Vrijdag wacht de return in Noord-Holland.

Almere City - FC Emmen 4-1
Almere City heeft thuis een grote stap gezet richting de tweede ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Flevolanders kenden een prima start, dankzij een doelpunt van Ricardo Kip in de vijfde minuut en de 2-0 van Soufyan Ahannach in de 24ste minuut.

Emmen kwam nog voor rust terug tot 2-1, door een eigen doelpunt van Kees van Buuren. Almere verschafte zichzelf in de tweede helft alsnog een comfortabele marge voor de return van vrijdag, want Enzio Boldewijn tekende in de 83ste minuut voor de 3-1. Ahannach maakte er in de negentigste minuut zelfs nog 4-1 van.