MVV gebruikt doelman als stand-in voor goalgetter

Een bijzonder moment, gisteren tijdens de oefenwedstrijd die MVV tegen de amateurs van VV Scharn afwerkte (11-0 zege). Op het scoreformulier prijkte zomaar de naam van doelman Ruud Boffin. VI.nl deed navraag bij de Maastrichtenaren.

'Het klinkt bizar, maar Ruud heeft dinsdagavond de hele tweede helft als centrumaanvaller gespeeld', zegt Paul Meulenberg, assistent-trainer bij MVV. 'We hebben met Gunter Thiebaut maar één echte centrumspits in onze selectie en we wilden hem een beetje rust gunnen.'

'Aangezien Ruud tijdens training al heeft bewezen een prima voetballer te zijn, hebben we hem tegen Scharn in de aanval geposteerd', vervolgt Meulenberg. 'Dat pakte best goed uit. Hij scoorde wat gelukkig via een carambolage en had zelfs nog twee doelpunten meer kunnen maken.'

MVV heeft met liefst vier oefenduels in vier dagen tijd een overvol oefenprogramma. Meulenberg: 'Het is vragen om problemen als we Gunter al die oefenwedstrijden negentig minuten lang laten spelen. We moeten een beetje zuinig zijn op hem. Vandaar dat er deze dagen regelmatig ook jongens uit het tweede elftal en jeugdspelers meedoen.'

Volgens Meulenberg blijft de opmerkelijke rol van doelman Boffin beperkt tot de oefencampagne. 'Het lijkt me niet verstandig Ruud vanaf volgende week ook tijdens de competitie voorin op te stellen. Daarvoor is hij als keeper veel te belangrijk voor ons', aldus Meulenberg.