MVV en Go Ahead pakken felbegeerde tickets play-offs

In de laatste speelronde in de Jupiler League viel de beslissing over de twee laatste te vergeven tickets voor de play-offs. Go Ahead Eagels en MVV Maastricht behouden de kans op promotie en kwalificeerden zich als laatste ploegen uit de Jupiler League voor het seizoenstoetje. Voor de andere twee kanshebbers, Fortuna Sittard en FC Dordrecht, kan de vakantie beginnen.

MVV en Go Ahead pakken felbegeerde tickets play-offs

Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles 1-1Een drama voor Fortuna Sittard. De ploeg leek op deelname af te stevenen door de 1-0 voorsprong op Go Ahead Eagles die ruim negentig minuten op het scorebord stond. Omdat Helmond Sport tegen FC Dordrecht - dat aanvankelijk de beste papieren had voor plaatsing voor de play-offs - een zege uit het vuur sleepte, zou voor de Limburgers een zege voldoende geweest zijn. Go Ahead Eagles ontsnapte door de zeer late treffer van Freek Heerkens en dwong daarmee ook nog eens deelname aan de play-offs af.

Danny Schreurs was maker van het eerste doelpunt in het thuisduel. Na 41 minuten kon hij een goede voorzet van Rowin van Zaanen tegendraads inkoppen. In extremis zorgde Heerkens voor blijdschap bij de Deventenaren. Na afloop van het laatste fluitsignaal kwam voor de Eagles het verlossende bericht; FC Dordrecht ging onderuit, waardoor voor Go Ahead alsnog hoop op promotie gloort.

Helmond Sport - FC Dordrecht 2-1Al na zes minuten ging de doelman van de bezoekers, Nick van der Ploeg, opzichtig in de fout. Door zijn mistasten kon Zarko Grabovac de score met een achterwaartse kopbal openen. In het tweede bedrijf maakte Josimar Lima met een knappe volley (onderkant lat) diens fout goed. Zijn goal hielp Dordrecht niet aan een puntje omdat Emrullah Güvenc, middels een intikkertje, vlak voor tijd de winnende goal maakte. Dordrecht ziet door de resultaten op de andere velden Go Ahead en MVV passeren, waardoor de ploeg uitgespeeld is.

FC Oss - MVV Maastricht 0-2MVV Maastricht beschikte voorafgaand aan de duels van vrijdagavond niet over de beste papieren, maar mag door de zege blijven dromen van een terugkeer in de Eredivisie. Vrijdag werd het FC Oss van scheidend trainer Dirk Heesen verslagen door goals van Sjoerd Winkens en Bryan Smeets.

Eerstgenoemd vormde het eindstation van een knappe aanval en Smeets maakte halverwege de tweede helft aan alle twijfel een einde. Hij schoot een afvallende bal binnen. Zodoende gaan de Maastrichtenaren als nummer acht de play-offs in.

Overige uitslagenAlmere City FC - Willem II 1-4FC Volendam - FC Eindhoven 3-1FC Zwolle - SC Veendam 2-0SC Cambuur - Telstar 3-1AGOVV Apeldoorn - FC Den Bosch 2-3FC Emmen - Sparta Rotterdam 1-1 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's