MVP Hazard bereikt mijlpaal en is opnieuw de grote man bij Chelsea

Chelsea heeft zijn achterstand op Manchester City verkleind tot vier punten. Op bezoek bij Watford was Eden Hazard weer eens goud waard voor zijn ploeg.

Watford
Watford
1 - 2
Chelsea
Chelsea

Even dreigde het nog een vervelende avond te worden voor Hazard, toen hij een kwartier voor rust een onbegrijpelijke misser op zijn naam schreef. De Belg werd op maat bediend door César Azpilicueta en had de bal voor het intikken, maar Hazard kreeg het niet voor elkaar om te scoren. In de blessuretijd van de eerste helft maakte hij deze misser goed en zette hij Chelsea op aangeven van Mateo Kovacic alsnog op een 0-1 voorsprong. Voor Hazard betekende dit zijn honderdste doelpunt in het shirt van The Blues. Hij is de tiende Chelsea-speler die deze mijlpaal heeft bereikt.

Ondanks het feit dat Hazard pas zeer laat in de eerste helft scoorde, ging zijn ploeg niet met een voorsprong rusten. Watford (dat Christian Kabasele al vroeg in de wedstrijd was kwijtgeraakt na een pijnlijke botsing met de paal) reageerde razendsnel en kwam via een prachtige volley van Roberto Pereyra uit een hoekschop op gelijke hoogte. Voor Pereyra betekende dit al zijn derde doelpunt tegen Chelsea; de middenvelder van Watford scoorde tegen geen enkele tegenstander uit de Premier League vaker.

Zeven minuten in de tweede helft wilde Watford een strafschop hebben, na een duel tussen David Luiz en Gerard Deulofeu. Scheidsrechter Martin Atkinson zag echter geen overtreding van de Chelsea-verdediger en liet doorspelen. Drie minuten later gaf hij aan de overkant wél een penalty, na een duidelijke overtreding van Ben Foster op Hazard. De uit zijn doel gekomen keeper kwam te laat om de bal te spelen en torpedeerde Hazard, die vanaf de stip zelf de 1-2 binnenschoot.

Bijna schreef Hazard ook nog een assist op zijn naam. Eerst schoot Willian op aangeven van de sterspeler echter rakelings naast en niet veel later deed N'Golo Kanté hetzelfde. Zodoende bleef de teller van Hazard steken op negentien competitiedoelpunten van Chelsea waarbij hij in dit voetbaljaar direct betrokken is geweest. Tien keer was hij de afmaker, negen keer de aangever. Met die cijfers is Hazard de 'Most Valuable Player' van dit seizoen in de Premier League.

Chelsea sluit het kalenderjaar 2018 aankomende zondag af met een uitwedstrijd bij Crystal Palace. Voor Watford, dat Daryl Janmaat overigens nog steeds niet terug heeft van een knieblessure, staat zaterdag een thuiswedstrijd tegen Newcastle United op het programma.