Muyters houdt Kurto ook na blessure aan de kant

Reacties

Tom Muyters (foto) heeft Filip Kurto verdreven uit het doel van Excelsior. De Belg verving de Pool tijdens diens herstel van een lichte hersenschudding en deed dit zo goed dat Kurto zaterdag op bezoek bij PSV genoegen moet nemen met een reserverol.

Muyters houdt Kurto ook na blessure aan de kant

'We hebben ervoor gekozen om het elftal dat er tegen FC Utrecht stond te laten staan', lichtte trainer Alfons Groenendijk van de Rotterdammers zijn keuze toe tijdens een persconferentie. Tegen de Domstedelingen moest Kurto verstek laten gaan vanwege de blessure die hij opliep tegen ADO Den Haag (3-3). Muyters verving hem toen en hield zijn doel schoon (1-0 winst).

'Doordat Tom pas vlak voor de eerste wedstrijd van het seizoen bij de groep is gekomen, is de concurrentiestrijd tussen de doelmannen eigenlijk pas laat losgebarsten', vervolgde de trainer zijn uiteenzetting over zijn keeperskeuze. 'Tijdens zijn invalbeurt tegen ADO en het duel met Utrecht heeft hij het goed gedaan en ook in de bekerwedstrijd tegen Barendrecht (3-0 zege, red) hield hij zijn doel schoon.'

En dus mag de Belg blijven staan tijdens het uitduel van zaterdagavond met PSV (aanvang 20.45 uur) en moet Kurto op de bank plaatsnemen. 'Dat was een moeilijke beslissing, want het is helemaal niet zo dat we ontevreden zijn over Filip', aldus Groenendijk. 'Het is vervelend voor hem, maar ook dát is topsport.'     

Groenendijk kan tegen de regerend landskampioen niet beschikken over Luigi Bruins, Henrico Drost en Stanley Elbers. Het drietal is herstellende van blessures, maar maakte afgelopen dinsdag al wel minuten bij de beloften. Ook doelman Alessandro Damen is niet beschikbaar. Hij heeft kampt met een knieblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.