Mutu goudhaantje voor Fiorentina, Sampdoria wint

Adrian Mutu heeft zondagmiddag Fiorentina aan een nipte overwinning op Cagliari geholpen. De Roemeen tekende vlak na rust voor de enige treffer uit het duel. Ook Genoa en Sampdoria zegevierden.

Fiorentina – Cagliari 1-0Mutu (foto) produceerde in de 52ste minuut zijn eerste treffer van het seizoen. De Roemeen maakte in vier eerdere competitieduels zijn opwachting, maar vond in die wedstrijden het net nog niet.

De treffer is tevens het eerste doelpunt na een bewogen periode voor Mutu. De aanvaller werd in april maandenlang geschorst omdat hij in januari twee keer positief werd getest op het gebruik van sibutramine, een verboden stimulerend middel. De totale doelpuntendroogte van Mutu duurde 319 dagen.

Het doelpunt, Mutu promoveerde een vrije trap van Gaetano D'agostino tot treffer, bleek goud waard voor Viola. Cagliari slaagde er niet meer in de gelijkmaker op het bord te zetten. Door de nipte zege wipt Fiorentina over de opponent van zondag heen. De thuisploeg bezet nu de twaalfde plaats met negentien punten uit vijftien duels, Cagliari staat drie plaatsen lager met twee punten minder.

Sampdoria – Bari 3-0 Aan de zijde van de gastheren was Stefano Guberti de gevierde man. De Italiaanse middenvelder voerde na de onderbreking tussen de 56ste en de 61ste minuut de score in het voordeel van Samp op naar 3-0.

In de beginfase had Giampaolo Pazzini de score geopend. De spits benutte een strafschop. Dat Sampdoria gemakkelijk weg kon lopen bij Bari had te maken met een vroege rode kaart voor Marco Rossi. Hij kreeg al na 33 minuten zijn tweede gele kaart en leidde zo onbedoeld de nederlaag voor de bezoekers in.

Sampdoria houdt door de zege aansluiting met de Italiaanse subtop, terwijl Bari nog steeds de troosteloze hekkensluiter is met slechts tien punten.

Lecce – Genoa 1-3 Lecce is er niet in geslaagd drie punten te pakken tegen Genoa. De bezoekers wonnen de wedstrijd met 3-1. Andrea Ranocchia deelde een kwartier voor tijd met de 1-2 de nekslag uit. Marco Rossi vergrootte het leed van Lecce door in de laatste minuut de 1-3 aan te laten tekenen.

Lecce startte wel voortvarend. Edward Ofere zorgde ervoor dat de nummer negentien van de Serie A met een voorsprong de rust inging. Na rust werd de club echter overlopen.

Lecce blijft door de nederlaag steken op de negentiende plaats terwijl Genoa zich door de winst naar het linkerrijtje verplaatst. In afwachting van het resultaat van Catania, dat vanavond aantreedt tegen Juventus, staan de bezoekers negende.

Overige uitslagenParma - Udinese 2-1 Cesena - Bologna 0-2 Foto: VI Images