Musa voor het eerst belangrijk bij winnend Leicester

Ahmed Musa heeft Leicester City met zijn eerste doelpunt voor de club weer eens aan een competitiezege geholpen. Xherdan Shaqiri had het op zijn heupen bij Stoke City op bezoek bij Hull City.

Leicester City - Crystal Palace 3-1
Manager Claudio Ranieri hield topscorer Jamie Vardy en Marc Albrighton op de reservebank en stuurde op hun plaats respectievelijk Shinji Okazaki en voormalig VVV-Venlo-aanvaller Ahmed Musa het veld in. Precies dat duo zorgde voor de productie in het King Power Stadium. Musa maakte vlak voor rust zijn eerste competitietreffer voor The Foxes door na goed werk van Islam Slimani hard en droog raak te schieten.

In de 63ste minuut volgde Okazaki zijn voorbeeld en maakte de Japanner zijn eerste treffer sinds maart. Tien minuten voor tijd bekroonde Christian Fuchs de ondertekening van zijn nieuwe contract bij Leicester met een doelpunt. De treffer van Yohan Cabaye kwam te laat voor de bezoekers. Door de eenvoudige zege op Crystal Palace stijgt Leicester een plaatsje op de ranglijst op, de club staat nu twaalfde met elf punten.

Hull City - Stoke City 0-2
Stoke City is het seizoen dramatisch begonnen met zes punten uit acht competitieduels, maar The Potters troffen met Hull City ook een ploeg uit vorm. Rechtsbuiten Xherdan Shaqiri zag zijn kans schoon om de hoofdrol op te eisen in het KCOM Stadium. De Zwitser bracht het uitpubliek op de banken door in de 26ste minuut op zeer fraaie wijze de score te openen.

Shaqiri kwam naar binnen en haalde van een meter of twintig verwoestend uit en zag de bal stijf in de kruising belanden. Vlak na de hervatting was de 25-jarige Zwitser opnieuw trefzeker van buiten het strafschopgebied. Shaqiri lepelde een vrije trap vanaf achttien meter over de muur in het doel van doelman David Marshall. Bruno Martins Indi en Erik Pieters speelden de hele wedstrijd mee aan de kant van de bezoekers.

West Ham United - Sunderland 1-0
West Ham boekte in de vorige speelronde voor het eerst sinds augustus weer eens een overwinning in de Premier League, toen Crystal Palace met 0-1 werd verslagen. The Hammers herhaalden dat kunststukje zaterdag door ook Sunderland met miniem verschil te verslaan.

De beslissing in het duel met de hekkensluiter viel pas in de blessuretijd. Winston Reid dompelde de bezoekers, waar Patrick van Aanholt negentig minuten speelde, in rouw. West Ham zet de opmars in het rechterrijtje van de Premier League daarmee langzaam door. Sunderland heeft na negen duels nog steeds niet gewonnen en blijft laatste.

Swansea City - Watford 0-0
Leroy Fer begon ondanks zijn totaal van vier competitiedoelpunten op de bank bij The Swans, Mike van der Hoorn mocht van manager Bob Bradley wel beginnen. De ex-Ajacied was uit een vrije trap dicht bij een treffer, maar Watford-goalie Heurelho Gomes had een antwoord op zijn inzet. Bij de bezoekers kwam Nordin Amrabat halverwege de tweede helft het veld in, de geblesseerde Daryl Janmaat was niet van de partij.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}