Musa en Uchebo gaan geld binnenbrengen voor VVV

Het aantal Nigerianen bij VVV-Venlo kan over een paar dagen wel eens gehalveerd zijn. Zowel voor Michael Uchebo als Ahmed Musa lonkt een buitenlandse transfer.

Musa en Uchebo gaan geld binnenbrengen voor VVV

Spits Uchebo vertrekt zondag alsnog op stage naar Stoke City. De interesse dateert al van begin dit seizoen, maar leek af te ketsen op vergunningsproblemen. Op de achtergrond lijken de Engelsen nu de papierwinkel toch op orde gemaakt te hebben.

Uchebo zal bij Stoke een gesprek hebben met manager Tony Pulis. Als dat goed verloopt, dan verwacht de Venlose leiding dat een transfer snel zal rondkomen. Zeker is dat Uchebo niet meegaat op trainingskamp naar Turkije met VVV. De ploeg van nieuwe trainer Ton Lokhoff vertrekt zaterdag.

Of Ahmed Musa wél meegaat is nog maar de vraag. De razendsnelle buitenspeler is op weg naar CSKA Moskou, dat zich in Venlo als enige club heeft gemeld voor een directe overname. Musa heeft zelf een voorkeur voor Engeland, maar heeft inmiddels toch een akkoord bereikt met de Russen. De international liet zijn ploeggenoten bij VVV weten dat hij eruit is met de Champions League-deelnemer.

Twee jaar geleden maakte de Japanner Keisuke Honda al dezelfde stap. Voorzitter Hai Berden onderhandelt momenteel met CSKA over een afkoopsom. VVV bekijkt of het nog raadzaam is om Musa mee te nemen op trainingskamp.

Tegenover het vertrek van de Nigerianen staat mogelijk de komst van Mohamed Sarr. VVV gaat een van de komende dagen om de tafel met de 28-jarige centrale verdediger die transfervrij mag vertrekken bij Racing Genk. Bij Mario Been staat de Senegalees onderaan de pikorde. De trainer geeft de voorkeur aan verdedigers met meer kwaliteiten aan de bal, bovendien zou Sarr voor de winterstop niet geheel fit zijn geweest.

VVV versterkte de defensie eerder al met linksback Jeffrey Leiwakabessy. De komst van een centrale verdediger is de volgende prioriteit voor de club. (Geert-Jan Jakobs) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's