Musa en Omeruo ontsnappen aan verlies tegen Namibië

Afrika Cup-winnaar Nigeria is er niet in geslaagd een overwinning te boeken op Namibië. Bij een zege zouden de Nigerianen zich als koploper van Groep F plaatsen voor de play-offs om het WK 2014, maar er werd gelijkgespeeld: 1-1.

Kenneth Omeruo (foto), die het afgelopen seizoen uitkwam voor ADO Den Haag, en zijn teamgenoten lukten het niet om het publiek te vermaken. Ook Namibië speelde zonder veel spektakel te creëren.

In de tweede helft werd Nigeria gevaarlijker, maar bleef het spel zich voornamelijk afspelen op het middenveld. Wel ging het er hard aan toe in de wedstrijd. Met name Chelsea-middenvelder John Obi Mikel kreeg een zware overtreding te verduren, maar na de behandeling kon hij weer doorgaan.

Twintig minuten voor tijd had voormalig VVV-Venlo-aanvaller Ahmed Musa een grote mogelijkheid om alsnog de overwinning veilig te stellen, maar zijn inzet belandde naast het doel van keeper Virgill Vries.

In de 86ste minuut werd er alsnog gescoord, maar niet door de Nigerianen. Namibiër Deon Hotto Kavendji dacht met zijn goal de overwinning voor zijn land uit het vuur te slepen. Dankzij een late goal van Godfrey Oboabona eindigde de wedstrijd echter in 1-1.

Nigeria blijft koploper in Groep F met negen punten uit vijf wedstrijden. Malawi staat op de tweede plaats met zeven punten, terwijl Namibië met vijf punten op plaats drie staat. Kenia sluit de groep af met drie punten.

De Nigerianen reizen nu af naar Brazilië. Op maandag 17 juni spelen de Nigerianen hun eerste Confederations Cup-wedstrijd tegen Tahiti.

Overige uitslagMalawi - Kenia 2-2

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.