Muriel beslist vurige Derby della Lanterna in voordeel Samp

Reacties

Sampdoria heeft zaterdagavond de stadsderby tegen Genoa in de Serie A gewonnen: 0-1. Luis Muriel groeide met het enige doelpunt uit tot de held in de Derby della Lanterna.

Muriel beslist vurige Derby della Lanterna in voordeel Samp

Net als eerder dit seizoen toen Sampdoria met 2-1 won was het gedeelde Stadio Luigi Ferraris verdeeld in twee kampen, wat met name bij de opkomst van de twee rivalen voor een schitterend, sfeervol tafereel zorgde.

Genoa snakte naar een zege, niet alleen vanwege het affiche, maar ook door de beroerde recente resultaten. De gastheer boekte vorige week pas de eerste zege in de laatste tien competitieduels. De supporters droegen in ieder geval hun steentje bij met een steunbetuiging in de vorm van een spandoek: 'La pazienza ha un limite, il nostro amore no!' Geduld heeft een limiet, onze liefde niet!

Sampdoria, dat met voormalig NEC-speler Edgar Barreto binnen de lijnen aantrad, bleef juist de laatste zes wedstrijden in de Serie A zonder nederlaag. Die ongeslagen reeks werd met dank aan Luis Muriel verlengd. De Colombiaan raakte eerst met een snoeihard schot de lat, maar scoorde twintig minuten voor tijd wel met een geplaatst schot in de verre hoek. Daarmee besliste hij de stadsstrijd in het voordeel van de uitploeg.

Genoa, waar oud PSV'er Oscar Hiljemark de hele wedstrijd speelde, heeft daardoor de laatste vier 'thuisedities' van de derby verloren en blijft op plaats vijftien steken. Sampdoria stijgt naar de negende plek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.