Munsterman vertrekt na dit seizoen bij FC Twente

Reacties

Nog niet zo lang geleden kreeg hij het verwijt, bij FC Twente te veel petten op te hebben, maar binnenkort draagt Joop Munsterman (63) er geen enkele meer. Aan het einde van het lopende seizoen legt Munsterman zijn functie neer als voorzitter van de raad van commissarissen. Per 1 februari treedt hij ook al terug als directievoorzitter.

Munsterman vertrekt na dit seizoen bij FC Twente

In zijn afscheidsinterview in VI gaf Munsterman in december al aan toe te zijn aan rust, nadat hij ruim tien jaar voorzitter van FC Twente was geweest. 'Werken bij een voetbalclub is bepaald geen 9 to 5 job, zeker niet als je als club van een klein, lokaal familiebedrijf in de top van de branche opereert. De voorbije periode is zeer intensief geweest, ik merkte de laatste tijd steeds meer dat ik er aan toe was om te gaan stoppen.'

Munsterman trad in 2002 toe tot de raad van commissarissen van FC Twente en volgde in 2004 Herman Wessels op als voorzitter. Hij vervulde een voortrekkersrol bij de financiële gezondmaking van de destijds failliete club. Daarna werd de Grolsch Veste in twee fases uitgebreid naar een stadion met een capaciteit voor 30.000 mensen.

In 2010 veroverde FC Twente het kampioenschap, in 2011 kwam daar de KNVB-beker bij en ook won de club twee keer de Johan Cruijff Schaal. Munsterman zette daarnaast een trend door een betaald voetbalclub een belangrijke rol op sociaal maatschappelijk gebied te laten vervullen. Ook ontpopte hij zich als een groot animator van het vrouwenvoetbal in Nederland.

Onder het voorzitterschap van Munsterman kwam FC Twente recent ook terecht in Categorie 1 van de licentiecommissie van de KNVB. Daarin staan clubs onder toezicht omdat ze hun financiën niet op orde hebben.

Bestuursmodel
De Hengeloër wordt als voorzitter opgevolgd door Aldo van der Laan, de huidige vice- voorzitter. Per 1 februari krijgt FC Twente een one tier board als bestuursmodel. Van der Laan wordt daarin een van de vijf niet uitvoerende bestuurders die vooral toezicht gaan uitoefenen op het beleid. Voor dat laatste gaan twee uitvoerende bestuurders zorg dragen. De van SC Cambuur overkomende Gerald van den Belt gaat één van die functies bekleden. Een tweede bestuurder wordt voor 1 februari aangesteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.