Munsterman stopt per direct als voorzitter FC Twente

Reacties

Joop Munsterman heeft met onmiddellijke ingang zijn functie neergelegd als voorzitter van FC Twente. De 64-jarige Hengeloër wil de huidige bestuurders alle ruimte geven bij het nemen van de noodzakelijke maatregelen die moeten leiden tot financieel herstel, zo stelt hij in een verklaring.

Munsterman stopt per direct als voorzitter FC Twente

FC Twente heeft een schuld van tientallen miljoenen euro's opgebouwd, staat onder curatele van de KNVB en kreeg recent als straf drie punten in mindering. In februari trad Munsterman ook al terug als statutair directeur van FC Twente. In die hoedanigheid is hij opgevolgd door Gerald van den Belt. Aanvankelijk zou Munsterman pas na het lopende seizoen de voorzittershamer overdragen aan zijn opvolger Aldo van der Laan.

Munsterman trad in 2002 toe tot de raad van commissarissen van FC Twente en volgde in 2004 Herman Wessels op als voorzitter. Hij vervulde een voortrekkersrol bij de financiële gezondmaking van de destijds failliete club. Daarna werd de Grolsch Veste in twee fases uitgebreid naar een stadion met een capaciteit voor 30.000 mensen.

In 2010 veroverde FC Twente het kampioenschap, in 2011 kwam daar de KNVB-beker bij en ook won de club twee keer de Johan Cruijff Schaal. Munsterman zette daarnaast een trend door een betaaldvoetbalclub een belangrijke rol op sociaal-maatschappelijk gebied te laten vervullen. Ook ontpopte hij zich als een groot animator van het vrouwenvoetbal in Nederland.

Afgelopen weekeinde vergezelde Munsterman als voorzitter nog de eerste selectie, die een trip naar Schotland maakte. De laatste tijd riep zijn aanwezigheid ook binnen de club steeds meer weerstand op. Vandaag nam Munsterman die weg door te vertrekken als voorzitter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.