Munsterman geeft dagelijkse leiding FC Twente uit handen

Reacties

FC Twente stapt over op een bestuursmodel waarin Joop Munsterman afstand neemt van de operationele leiding. De markante preses krijgt een toezichthoudende rol.

Munsterman geeft dagelijkse leiding FC Twente uit handen

De herschikking is de voornaamste uitkomst van een onderzoek dat de voorbije maanden is gedaan naar de bestuurlijke constellatie bij de Enschedese club. Daarbij stond de vraag centraal in hoeverre het toezicht binnen FC Twente gewaarborgd is. Als directeur van het managementteam was Munsterman belast met de operationele gang van zaken en als voorzitter van de raad van commissarissen diende hij voor controle te zorgen.

Op advies van de onderzoekers Herman Hazewinkel (commissaris Schiphol Group) en Ruud Kok (partner bij PwC) komt aan die dubbelrol een einde. FC Twente stapt over op een zogenoemde one tier board. In dit één-laagse gremium komen twee uitvoerende bestuurders en vijf niet uitvoerende bestuurders. De twee uitvoerende bestuurders worden belast met de operationele bedrijfsvoering, de niet uitvoerende bestuurders zorgen voor het toezicht daarop. Daarbij dragen alle zeven bestuurders statutaire verantwoordelijkheid voor de club.

Munsterman is door de huidige raad van commissarissen gevraagd om voorzitter van the board te worden. Die functie kan alleen bekleed worden door een van de vijf niet uitvoerende bestuurders. Munsterman zal aan de oproep gehoor geven. De overige portefeuilles worden de komende tijd bemand.

Lees meer over alle perikelen bij FC Twente in Voetbal International .. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.