Multifunctionele Van den Berg vervangt topscorer Uth

Reacties

Joey van den Berg begint vrijdagavond in de spits bij SC Heerenveen. Bij afwezigheid van de geschorste clubtopscorer Mark Uth is de linkspoot de voorste man tegen hekkensluiter FC Dordrecht.

Multifunctionele Van den Berg vervangt topscorer Uth

Trainer Dwight Lodeweges liet eerder al weten te moeten puzzelen in zijn opstelling bij afwezigheid van Uth, die dit seizoen al goed is voor twaalf treffers. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Van den Berg, doorgaans middenvelder bij de Friezen.

Het is gezien zijn verleden niet eens een gekke oplossing. Dat de reserve-aanvoerder van Heerenveen op meerdere posities inzetbaar is bewees hij al bij PEC Zwolle. De toenmalige trainer Art Langeler gebruikte de 28-jarige Van den Berg als linksbuiten, spits, centrale middenvelder en zelfs als laatste man.

Kenny Otigba moet bij SC Heerenveen zijn basisplaats inleveren. De Hongaar begint op de bank vanwege het breken van de afspraken bij de Friese club, zo bevestigde Lodeweges.

Vrijdagavond hoopt SC Heerenveen wraak te nemen op de teleurstellende start van het seizoen 2014/15. In eigen huis opende de ploeg van trainer Lodeweges namelijk met een 2-1 nederlaag tegen FC Dordrecht, dat vorige week nog drie punten pakte tegen Excelsior.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.