Müller vervolgt jacht, PSG thuis schier onverslaanbaar

Reacties

Woensdag staan er acht Champions League-duels op het menu. Voetbal International brengt acht opvallende feiten over de duels in de Groepen E tot en met H.

Müller vervolgt jacht, PSG thuis schier onverslaanbaar

● Bayern München kan zich bij winst op AS Roma voor de tweede keer op rij na vier groepsduels plaatsen voor de knock-outfase. De Zuid-Duitsers kwalificeerden zich in zeventien van de achttien groepsfases voor de volgende ronde. Thomas Müller kan zich in dit duel kronen tot Champions League-topscorer aller tijden van Bayern. De spits staat nu op 23 goals, maar moet dit record nog delen met Mario Gomez.

● Manchester City moet thuis tegen CSKA Moskou een einde maken aan een negatieve reeks van vijf opeenvolgende Champions League-wedstrijden zonder zege (V2, G3). De miljoenenploeg speelde dit seizoen twee keer gelijk en verloor één wedstrijd. Opvallend: in het seizoen 2012/13 won City (in de groep met Ajax) geen van de zes duels (V3, G3).

● Ajax speelt tegen Barcelona zijn honderdste Champions League-duel (W38, G28, V33). Opvallend: de Amsterdammers wonnen geen van hun laatste zes Europese optredens (inclusief Red Bull Salzburg in de Europa League vorig seizoen). Ajax' laatste zege was nota bene vorig jaar in de groepsfase van de Champions League tegen Barcelona (2-1 , 26 november 2013).

● Paris Saint-Germain gaat tegen APOEL Nicosia proberen om voor de twaalfde keer op rij thuis ongeslagen te blijven in de Champions League. Tien jaar geleden verloren de Parijzenaars voor het laatst in eigen huis in het miljoenenbal (CSKA Moskou 1-3).

Danny Hoesen schiet Ajax naar 2-0 vorig jaar tegen Barcelona. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk met 2-1. Dit was tevens de laatste Europese overwinning van de ploeg.
Danny Hoesen schiet Ajax naar 2-0 vorig jaar tegen Barcelona. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk met 2-1. Dit was tevens de laatste Europese overwinning van de ploeg.

● Sinds de terugkeer van José Mourinho als coach incasseerde Chelsea in de groepsfase Champions League nog geen goals in de eerste helft van de gespeelde duels. De Londenaren hielden ook in zes de van de negen groepsduels de nul achterin. Tegenstander NK Maribor gaat op zoek naar zijn tweede zege ooit in het miljoenenbal. (W1, G3, V4).

● Sporting Lissabon gaat tegen Schalke 04 op zoek naar zijn eerste zege dit seizoen in de Champions League. De Portugezen verloren hun laatste drie thuisduels in het kampioenenbal. Klaas-Jan Huntelaar kan voor de tweede keer in zijn loopbaan tot scoren komen voor de Duitsers in de eerste vier groepwedstrijden in de Champions League. De spits flikte dit kunstje al eerder in het seizoen 2012/13.

● Shakhtar Donetsk is nog ongeslagen in Groep H. Na de 0-7 overwinning in de vorige ontmoeting met BATE Borisov zijn de Oekraïners vol vertrouwen om voor het eerst in de historie in de eerste vier groepsduels ongeslagen te blijven. Na de vijfklapper van Luiz Adriano staat de teller inmiddels op zestig Braziliaanse Champions League-doelpunten. Alleen Barcelona (66) en FC Porto (62) hebben meer goals van Braziliaanse makelij.

● Athletic de Bilbao kan tegen FC Porto de eerste Spaanse ploeg worden die zich voor de tweede keer niet weet te plaatsen voor de knock-outfase. Real Mallorca en Real Betis lukte dat eerder ook niet, maar deden maar één keer mee. Het dit seizoen nog ongeslagen FC Porto (W2, G1) gaat zijn 150ste Champions League-duel spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.