Mulder nadert afscheid, Verhoek en Schaken mogen weg

Reacties

Directeur Martin van Geel gaat er vanuit dat Erwin Mulder bezig is aan zijn laatste maanden bij Feyenoord. Daarnaast hoopt hij in de winter een nieuwe club te vinden voor Ruben Schaken en Wesley Verhoek, die net als Mulder op een zijspoor zijn beland.

Mulder nadert afscheid, Verhoek en Schaken mogen weg

Door de komst van Kenneth Vermeer is Mulder, wiens contract afloopt, sinds dit seizoen reserve in Rotterdam. Een vertrek ligt voor de hand. 'Erwin staat er op dit moment zelf niet eens voor open denk ik om over een contract te praten', aldus Van Geel tegen RTV Rijnmond. 'Hij is een prima keeper en wil een stap maken.' De verhuurde doelmannen Warner Hahn (PEC Zwolle) en Kostas Lamprou (Willem II) zouden Mulder kunnen opvolgen. 'Hahn kunnen we bij PEC beoordelen en we hebben de optie het contract van Lamprou te verlengen', aldus Van Geel.

Schaken en Verhoek mogen uitkijken naar een nieuwe club. Verhoek kwam in de competitie nog geen minuut in actie, terwijl Schaken wel enkele keren in actie kwam, maar de laatste tijd vaak niet bij de selectie zat. 'Ruben heeft een aflopend contract en zijn situatie is voor een voetballer niet de beste. Als er in de winter een gelegenheid komt voor hem een stap te maken, moeten we aan zijn wensen denken. Dat verdient hij ook. Met Wesley en zijn management zijn we al maanden in gesprek om tot een oplossing te komen.'

Wilkshire & Rutten
Over Luke Wilkshire is Feyenoord heel tevreden. De club gaat de optie in zijn aflopende contract waarschijnlijk lichten. 'Luke is een pure prof en een fantastische jongen in de spelersgroep, die een hoog niveau haalt', licht Van Geel toe. Anass Achahbar en Matthew Steenvoorden moeten nog laten zien dat ze een nieuw contract verdienen. 'Maar misschien komen zij zelf ook wel op een moment dat ze minuten willen maken', weet Van Geel.

De directeur noemt de kans dat er in de winter een nieuwe spits komt 'nihil'. Daarnaast benadrukte hij nog maar eens dat hij graag verder wil met trainer Fred Rutten. 'We gaan in januari met Fred praten. We zijn erg tevreden over hem. Hij had een moeilijke aanloop met veel wisselingen in de staf en selectie, maar hij voelt zich inmiddels als een vis in het water. Hij past bij Feyenoord.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.