Muizenplaag Van Gaal, Stevens geeft straf, road trip Urby

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Muizenplaag Van Gaal, Stevens geeft straf, road trip Urby

Na een blessureplaag kampt Louis van Gaal bij Manchester United nu met een muizenplaag. De club heeft de hulp van ongediertebestrijders ingeroepen vanwege het enorme aantal muizen dat Old Trafford thuis noemt. De afgelopen jaren werden er al diverse malen muizen waargenomen tijdens wedstrijden van The Red Devils. Van Gaal hebben we er echter nog niet over horen piepen.

Trainer Huub Stevens liet zijn spelers bij VfB Stuttgart eerder deze maand al om half zeven opdraven voor wat geestdodend loopwerk, maar Moritz Leitner moest dinsdag nog een half uur vroeger aanwezig zijn. Stevens had het helemaal gehad met de 22-jarige middenvelder, die bij Borussia Dortmund al niet door een deur kon met Jürgen Klopp. Leitner staat niet bepaald bekend om zijn arbeidsethos. Des te pijnlijker was het dat Stevens hem een straftraining oplegde, die al om 5.56 uur begon. (Bild)

• Wellicht dat Huub Stevens bij FC Sankt Pauli kan rondneuzen voor een vervanger. Daar maakte Julian Koch al na vijf seconden onderstaande prachtige treffer vanuit de middencirkel. Het betroft weliswaar een oefenduel, maar toch!

'In mijn contract bij Vitória de Guimarães stond een vertrekclausule van zeven miljoen euro. Op een dag werd mij verteld dat een club bereid was dat bedrag te betalen: Manchester United. Ik dacht dat ze een grapje met me uithaalden'
De komst van Bebe naar Old Trafford wordt door fans van United nog altijd gezien als grote grap. De nu 24-jarige Portugees kwam in 2010 voor ongeveer tien miljoen euro over van Guimarães en is de boeken ingegaan als een van de grootste miskopen uit de clubhistorie. Tegenwoordig speelt hij voor het Spaanse Córdoba. (Marca)

Met de verhuisdozen ogenschijnlijk op de achterbank lijkt het er sterk op dat Urby Emanuelson Rome achter zich laat. De 28-jarige ex-Ajacied maakt zich naar alle waarschijnlijkheid op voor een transfer naar Atalanta. De road trip van Rome naar Bergamo bedraagt een slordige zeshonderd kilometer, zo leert een snelle blik op Google Maps. Goede reis, Urby!

'Het lijkt wel alsof alles wat Ronald Koeman aanraakt verandert in goud'
• Dat ook het aantrekken van Eljero Elia weer een schot in de roos is gebleken gaat in Engeland niet onopgemerkt voorbij. Southampton-icoon Terry Paine looft Koeman, die volgens hem de Midas Touch heeft, voor zijn kennis van de spelersmarkt en zijn hand in de successen van The Saints. 'Om in januari een speler als Elia aan te trekken is erg indrukwekkend.'

Het naderende afscheid van Steven Gerrard bij Liverpool blijft een gevoelig onderwerp in Engeland. De 34-jarige middenvelder wees in het verleden immers een toenadering van Chelsea van de hand, dat dit seizoen zelf clubicoon Frank Lampard bij titelconcurrent Manchester City zag neerstrijken. Chelsea-manager José Mourinho speelde gevat in op de actualiteit toen hij werd gevraagd of hij Gerrard er van zou overtuigen om toch bij Liverpool te blijven. 'Misschien ga ik hem wel huren...'

• Het is ongetwijfeld herkenbaar voor veel voetballiefhebbers. Nu de winterstop in veel voetballanden weer voorbij is, gaat er bijna geen avond meer voorbij waarop er geen voetbal te zien is op tv. Dat drijft onze vrouwelijke partners regelmatig tot wanhoop. Zo ook Danielle Bux, de vriendin van Match of the Day-presentator Gary Lineker. De gewezen goalgetter bagatellisseerde de klaagzang van zijn wederhelft: een kwartiertje is toch ook genoeg?

• Gary Lineker is inmiddels twintig jaar gestopt als profvoetballer, dat kan van Álvaro Recoba bepaald niet worden gezegd. De 38-jarige Uruguayaan maakte tussen 1997 en 2008 de Europese velden onveilig als speler van Internazionale, maar bewijst anno 2015 als speler van Nacional nog steeds over een feilloze trap te beschikken.

'Mkhitaryan is sneller en bereid meer loopwerk verrichten dan Sneijder. Henrikh is een complete speler, hij past wel bij Juve'
• Shakhtar Donetsk-trainer Mircea Lucescu breekt een lans voor zijn voormalige pupil Henrikh Mkhitaryan, die volgens de Roemeense oefenmeester niet tot zijn recht komt bij Borussia Dortmund. Bij Juventus zou dat wel het geval moeten zijn. Lucescu raadt de Turijnse topclub dan ook aan de Armeniër te kiezen. Alleen vergeet hij daarbij wel dat ook Wesley Sneijder op het WK 2014 bewees een kilometervreter te zijn (Tuttosport)

Eric Gudde heeft nooit bekend gestaan om zijn voetballende kwaliteiten. In aanloop naar De Klassieker tegen Ajax blijkt wel dat de Feyenoord-directeur zijn roeping als zanger heeft gemist, als hij tijdens het Feyenoord Voorleesontbijt het clublied ten gehore brengt...

'Robin van Persie is stilgevallen, hij maakt nog wel eens een doelpunt, maar is niet meer de speler die hij de laatste jaren was'
• Voormalig Liverpool-speler Michael Owen veegt de vloer aan met Manchester United. De oud-international van Engeland neemt niet alleen Van Persie onder vuur, maar de hele ploeg van Louis van Gaal. 'Geen enkele spits haalt momenteel zijn niveau. Maar dat is niet per se hun schuld. United creëert nauwelijks kansen en functioneert niet als team. Maar ik verwacht wel meer van spelers als Juan Mata en Van Persie. (BT Sport)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.