Mühren reikt in finale beker uit bij overwinning van Ajax

Reacties

Als Ajax zondag de beker wint in De Kuip ten koste van PEC Zwolle, zal Arnold Mühren de trofee uitreiken aan de Amsterdammers.

Mühren reikt in finale beker uit bij overwinning van Ajax

In het verleden kwam Mühren verdeeld over twee periodes uit voor Ajax. Tussen 1971-1974 en 1985-1989. De 62-jarige Volendammer is de broer van Gerrie Mühren, die in 2013 overleed.

Met Ajax won Mühren onder meer de Europa Cup II in 1987. Zijn grootste succes beleefde hij op het EK van 1988, waar hij met Oranje de titel pakte.

Na zijn actieve loopbaan vervulde Mühren (rechts op de foto met Jari Litmanen) diverse functies bij Ajax. Zo had hij als jeugdtrainer onder anderen Ricardo van Rhijn en Daley Blind, die zondag namens Ajax zullen aantreden, onder zijn hoede.

Eerder op de dag werd al bekend dat bij een zege van PEC Ben Hendriks de prijs aan aanvoerder Bram van Polen zal overhandigen. De 67-jarige Hendriks maakte in 1977 deel uit van het elftal dat de eindstrijd van het bekertoernooi verloor van FC Twente (3-0). Hendriks is op dit moment lid van de scoutingsstaf van PEC Zwolle.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.